2018 Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? Bayram günü ne zaman?

2018 Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldı. Bu nedenle çalışan ve tatil yapmak isteyen vatandaşlar merakta. Kurban Bayramı tatili ne zaman ve kaç gün soruları için net açıklama geldi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın dün yaptığı açıklama ile Kurban Bayramının kaç gün süreceğini bildirdi. İşte merak edilen o soruların cevapları...

2018 Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? Bayram günü ne zaman?
01 Ağustos 2018 Çarşamba 09:20

Büyükbaş ve küçükbaş hayvan cinsleri
İlgili Galeriye Git

Bir aydan az bir zaman kala 2018 Kurban Bayramı için çok sayıda araştırma yapılıyor. Vatandaşlar dinlemek için 9 günlük tatilin gelmesini bekliyor. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın net açıklamayı dün akşam saatlerinde yaptı. Kurban Bayramı tatili ne zaman ve kaç gün soruları için yapılan açıklama haberimizde...

Kurban Bayramı tatili ne zaman ve kaç gün?

Müslümanlar için önemli bir gün olan Kurban Bayramı nedeniyle çalışan vatandaşlar merakta. Tatil 9 gün mü olacak sorusu sıklıkla soruluyor. Dün açıklama yapan Kalın'dan bayram tatiline yönelik kesin tarih belli oldu.  

Kalın, "Yapılan düzenleme çerçevesinde Kurban Bayramı tatili 9 güne çıkartılmıştır. Bunu da kamuoyuyla paylaşıyoruz. Yani arife günü olan pazartesi de tatile dahil edilmiş bulunuyor." dedi. Böyle tatil süresi 9 güne uzamış oldu. 

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığı sitesinde yer alan dini günler takvimine göre Kurban Bayramı’nın;

-1. günü 21 Ağustos Salı 2018,

-2. günü 22 Ağustos Çarşamba 2018,

-3. günü 23 Ağustos Perşembe 2018,

-4. günü 24 Ağustos Cuma 2018, olarak belirlenmişti. 

Bu tabloda İbrahim Kalın'ın açıklaması ile değişiklik oldu.  

18 Ağustos 2018 Cumartesi ile  26 Ağustos 2018 Pazar gününe kadar tatil oldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.