60 Yıllık Kurum DPB'nin Görevleri Sonlandırıldı !

60 Yıllık Kurum DPB'nin Görevleri Sonlandırıldı !

60 Yıllık Kurum DPB'nin Görevleri Sonlandırıldı !
Admin
Admin
18 Şubat 2020 Salı 11:20

60 Yıllık Kurum DPB'nin Görevleri Sonlandırıldı !

Devlet Personel Başkanlığı kurumunun kapatılmasının ardından görevleri Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Çalışma Genel Müdürlüğüne aktarıldı !

 09 Temmuz 2018 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlük te de yerini alan 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Devlet Personel Başkanlığı kapatılmış, hükümde yapılan düzenleme ile mevcut görevlerin sürekliliği için 2019 senesi 7. ayına kadar mülga Başkanlık görevini sürdürmüştü.

1960 YILINDA KURULAN KOCA ÇINAR!!

Devlet Personel Başkanlığı, 17 Aralık 1960 Yılında 160 sayılı hükümde "Devlet Personel Dairesi" kurulan ve 8 Haziran 1984 tarih ve 217 sayılı KHK ile yeniden yapılandırılması şuan ki ismini alarak Başbakanlığa bağlı şekilde yeniden kurulan genel bütçeli bir işyeri . 8 Temmuz 2011 tarih ve 27988 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan tezkere ile de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı duruma getirilmiştir.

KAPATILMASI ADINA BAKANLIK YAZI GÖNDERDİ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü aracılığı ile bakanlıklara ve diğer ilgili mühesseselere ulaştırılan belge kapsamında ; 2019 senesi Yedinci ayından şuana kadar gelinen durum da mülga Devlet Personel Başkanlığının Bakanlığa aktarım işlemlerinin bitirildiği açıklanmıştır

Kamu Saati Sayfamızı Sosyal Medya Üzerinden Takip Ederek Güncel İş İlanları Memur ve İşçi Alım Haberlerine ve Son Dakika Haberlerine Herkesten Önce Ulaşarak Bir Adım Öne Geçebilirsiniz.

Kamu Saati Twitter Sayfamızı Takip Etmek İçin TIKLAYINIZ

Kamu Saati Facebook Sayfamızı Takip Etmek İçin TIKLAYINIZ

Kamu Saati Android Uygulamamızı Telefonuza indirip Son Dakika Gelişmelerinden ve Memur İşçi Alımlarına Herkesten Önce Ulaşmak İçin TIKLAYINIZ

Bu yazının tüm hakları www.kamusaati.com'a aittir. 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununun 36. maddesi uyarınca alıntılanamaz. Telif hakları saklı tutulmuş bu yazının alıntılanması halinde yasal takip yapılacaktır. ©


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.