Bekir Bozdağ'dan Erdoğan'a suikast açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yapılması planlanan bir suikastin ihbarını aldıklarını dile getirdi. Bozdağ, "Erdoğan, tehditle yolundan dönecek biri değil" dedi.

Bekir Bozdağ'dan Erdoğan'a suikast açıklaması
20 Mayıs 2018 Pazar 09:40

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği 6. Olağan Genel Kurulu’na katılacak. Kurula katılımında Erdoğan’a suikast düzenlenebileceği iddiaları için Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, açıklama yaptı. 

Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da bugün Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) 6. Olağan Genel Kurulu’na katılacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Balkanlar’da bir grup Türk asıllı kişi tarafından suikast düzenlenebileceğine dair istihbarat örgütlerine ulaşan ihbar nedeniyle ziyaret öncesi güvenlik birimlerini alarma geçti. Farklı kaynaklardan gelen benzer bilgiler üzerine güvenlik birimleri araştırma yaptı. 

İhbarlarla ilgili detaylı istihbari çalışmaların sürdüğü, şu anda zaman, gün, lokasyon, planlanan suikast metodu konusunda net bilgiye sahip olunmadığı, istihbarat örgütlerinin, konunun araştırılması sırasında koordinasyon içinde hareket ettiği ve bilgi paylaşımında bulundukları öğrenildi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, suikast ihbarı haberleri üzerine Twitter’dan açıklama yaptı. Bozdağ, “Erdoğan, ölüm tehditlerinden korkacak, davasından dönecek biri değildir. Tehdit ve ölüm korkusuyla, baskı altına alınacak, davasından vazgeçirilecek ve yolundan döndürülecek bir lider değildir. Bunca yaşanmışlığa rağmen bunu öğrenememiş olanlar ancak ahmaklardır. Kimse bu yürüyüşü durdurmayacak.”dedi.

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ise konuya ilişkin "Eğer bu yola çıkanlar ölümü öldürmezse bu yol emin adımlarla ve kararlılıkla yürünmez. Bunu dünyaya en iyi şekilde gösteren liderimiz, Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Eğer bugün Cumhurbaşkanı’mız yapılan her türlü tehdide rağmen yolundan dönmüyorsa önce Rabb’inden aldığı güç, sonra sizden aldığı destek sayesindedir” açıklamasında bulundu. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.