Çalışma Bakanlığı 80 bin kişi alacak! Toplum Yararına Programı (TYP) nedir?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 80 bin kişiyi işe almak için çalışma başlattı. Binlerce kişi Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında işe alınacak. Peki TYP nedir? Kimler başvuru yapabilecek? İşte o detaylar...

Çalışma Bakanlığı 80 bin kişi alacak! Toplum Yararına Programı (TYP) nedir?
07 Eylül 2018 Cuma 12:00

İki bakanlığın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı altında toplanmasının ardından önemli bir çalışma başlatıldı. Bakanlık, okulların temizlik, bakım ve onarım işlerinde görev yapmak üzere Toplum Yararına Programı kapsamında 80 bin kişiyi işe almaya hazırlanıyor.

Hem istihdamı artttırmak hem de okuldaki güvenliği sağlamak isteniyor. Proje için Milli Eğitim Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı arasında bir işbirliği protokolü imzalanması öngörülüyor.

Çalışma Bakanlığı’nın İŞKUR kanalıyla okulların temizliği, bakım ve onarımı için Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 60 bin kişilik ödeneği il müdürlüklerine aktarması planlanıyor.

Alıma dair yapılan açıklamada, ayrıca ek olarak 20 bin kişinin de TYP üzerinden “güvenli eğitim koordinasyon görevlisi” olarak görev yapacağı ve okul yönetimleri ve okul aile birlikleri aracılığıyla okullarla ilgili son durumu takip edeceği belirtildi.

Programın, okulların açılmasıyla başlaması ve 2018-19 öğretim yılının sonuna kadar devam etmesi öngörülüyor. TYP kapsamında istihdam edilenlere aylık asgari ücret olan 1.603 TL maaş ödemesi yapılacak.

Toplum Yararına Programı (TYP)  Nedir?

İŞKUR, bu yıl içerisinde Türkiye’de işsizliğin yoğun olduğu bölgelerde istihdama katkıda bulunmak için TYP’yi hayata geçirdi.

TYP kapsamında, çevre temizliği, kamusal altyapının yenilenmesi ve ağaçlandırma gibi alanlarda istihdam yaratılıyor. Her program için işe alınan kişiler azami dokuz ay çalışabiliyor ve üç ay ara verdikten sonra tekrar TYP kapsamında işe alınabiliyor.

Başvuru için aranan özellikler ise İŞKUR'a bağlı kayıtlı işsiz olmak; 18 yaşından büyük olmak; emekli, malul, dul ve yetim aylığı almıyor olmak; öğrenci olmamak ve herhangi bir nakdi sosyal yardım almıyor olmak olarak sıralanıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.