FETÖ'nün 'sohbet hocası'na hapis cezası! Eski polis...

FETÖ soruşturması kapsamında KHK ile polislikten ihraç edilen tutuklu sanık Rasim Engin 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası verildi.

FETÖ'nün 'sohbet hocası'na hapis cezası! Eski polis...
21 Mayıs 2018 Pazartesi 14:31

Gaziantep'teki Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ilişkin davada yargılanan eski polis için karar verildi. 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya kanun hükmünde kararname polislikten ihraç edilen tutuklu sanık Rasim Engin ile avukatı katıldı.

Sanık Engin, suçlamaları kabul etmeyerek kendini şöyle savundu: "Hiçbir zaman terör örgütüyle bağlantım olmadı. ByLock programını kullanmadım, başkasına da yüklemedim. Önceki celselerde hakkımda ifade verenler doğruyu söylememektedir. Suçsuzum, beraatimi talep ederim."

Sanığın iki ayrı hatta ByLock kullandığını, başkalarının telefonlarına da ByLock yüklediğini, "sohbet hocalığı" yaptığını ve "himmet" adı altında para toplandığını belirten duruşma savcısı, atılı suçtan cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, sanığa "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası vererek, tutukluluğunun devamına karar verdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.