İranlılar 13 günlük nevruz tatilinde Türkiye'ye akın etti!

İran'daki 13 günlük nevruz tatilini Türkiye'de değerlendirmek isteyen çok sayıda turistin Van'a akın etmesi, ekonomik durgunluk yaşayan esnafın yüzünü güldürdü.

İranlılar 13 günlük nevruz tatilinde Türkiye'ye akın etti!
24 Mart 2016 Perşembe 12:01

Nevruz tatilini fırsat bilen çok sayıda İranlı, ülkeleriyle en uzun sınıra sahip Van'a akın etti.

Van'ın Saray ilçesindeki Kapıköy Sınır Kapısı'ndan, nevruz tatili boyunca günlük yaklaşık 2 bin 700 İranlının geçiş işlemi yapıldı. Yoğunluk nedeniyle sınır kapısında gişe sayısı 2'den 6'ya çıkarıldı.

Caddeler Tahran'ı andırıyor
Van'daki alışveriş festivaline denk gelen nevruz tatili, Farsça duyurularla ürünlerini tanıtan esnafın da yüzünü güldürdü. Kentin en işlek caddelerinde İranlı turistlerin dikkatini çekmek için asılan afişler ve yaşanan yoğunluk, "Van, Tahran'ı andırıyor" yorumuna neden oldu.

İranlı Sahar Nikookar, alışveriş yapmayı çok sevdiğini ifade ederek, "Burada eğlence ve alışveriş mekanlarında çok güzel zaman geçiriyoruz" dedi.

Majgan ve Amir Moseferi çifti de insanların çok sıcakkanlı olduğunu, yeni açılan alışveriş merkezleriyle kentin cazip hale geldiğini söyledi.

Otellerde doluluk yüzde 90'a çıktı. Turistlerin konaklama için Van'ı tercih etmesi, otellerdeki doluluk oranını da artırdı. Bir süre öncesine kadar yüzde 10 kapasiteyle çalışan otellerde doluluk oranı yüzde 90'a yükseldi.


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.