MEB'den mazeret talepleri karşılanamayan öğretmenlere yeniden tercih hakkı

Eğitim Bir Sen, MEB'in mazeret talepleri karşılanamayan öğretmenlere yeniden tercih hakkı tanımasına yönelik açıklama yaptı.

MEB'den mazeret talepleri karşılanamayan öğretmenlere yeniden tercih hakkı
05 Eylül 2018 Çarşamba 10:29

Eğitim Bir Sen'in MEB'e mazerete bağlı yer değişikliği talepleri karşılanamayan öğretmenler için kişinin tercihine bağlı olarak mazeretin bulunduğu il veya ilçe emrine atama yapılması konusunda gerekli düzenlemenin yapılmasına yönelik başvuru yapılmıştı. Bu başvuru hakkında MEB'in attığı adım için Eğitim Bir Sen resmi internet sayfasından açıklama yaptı. 

Açıklamada şunlar ifade edildi:

Millî Eğitim Bakanlığı, 2018 yılı yaz tatili kadrolu öğretmenlerin aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri ve engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı yer değiştirme duyurusu kapsamında başvuruda bulunduğu hâlde mazeretlerinin bulunduğu yerlere ataması gerçekleştirilemeyen öğretmenler için yeniden tercih hakkı tanıdı.

Bakanlık, kadrolu öğretmenlerin yaz dönemi mazerete bağlı yer değişikliği taleplerini ve bu kapsamdaki atamalarını Ağustos ayı içinde gerçekleştirmiş, ancak iller arasında dört bin, il içinde ise on üç bin civarında öğretmenimizin yer değişikliği talepleri karşılanamamıştı.

Eğitim-Bir-Sen olarak, Bakanlığa başvurarak, mazerete bağlı yer değişikliği talepleri karşılanamayan öğretmenler için kişinin tercihine bağlı olarak mazeretin bulunduğu il veya ilçe emrine atama yapılması konusunda gerekli düzenlemenin yapılması talebinde bulunmuştuk. Ancak Bakanlık yetkilileriyle yaptığımız görüşmede, bu talebimize, oluşturacağı norm kadro fazlası gerekçe gösterilerek olumlu yaklaşılmamıştı. Sorunun çözümü için girişimlerimizi sürdürmüş ve sorunun çözümü için ısrarcı olmuştuk. Bunun neticesinde, özrü olmasına rağmen atanamayan öğretmenler için 5-7 Eylül tarihleri arasında “yeniden başvuru ve tercih hakkı” verildi.

Daha önce sadece iller arası yer değişikliği hakkı tanınmak suretiyle il içinde mazerete bağlı yer değişikliği talebi bulunanların istifade edemediği il/ilçe emri yerine, mazereti karşılanmayan öğretmenlerin tamamı için verilen bu hak, özrü olan birçok öğretmenimizin problemini kısmen de olsa çözecektir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.