Sınır kapılarında ''biyokaçakçılık'' önlemi

Türkiye'nin sahip olduğu biyolojik zenginliklerin yasa dışı yollarla yurt dışına kaçırılmasını önlemek amacıyla sınır kapılarında görev yapan memurlara biyokaçakçılık eğitimi veriliyor.

Sınır kapılarında ''biyokaçakçılık'' önlemi
10 Kasım 2015 Salı 20:30

Sınır kapılarındaki memurlara, biyolojik zenginliklerin yasadışı yollarla yurt dışına kaçırılmasını önlenmek için biyokaçakcılık eğitimi veriliyor.
Türkiye'nin sahip olduğu biyolojik zenginliklerin yasa dışı yollarla yurt dışına kaçırılmasını önlemek amacıyla sınır kapılarında görev yapan memurlara biyokaçakçılık eğitimi veriliyor.

Türkiye'nin sahip olduğu biyolojik zenginlikleri korumak için gümrük memurlarına eğitim ve bilgi verildi. İpsala ve Kapıkule Sınır Kapıları'nda  kelebeklerden sürüngen hayvanlara, endemik bitkilerden kuşlara kadar birçok tür hakkında detaylı bilgi verildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığının memurlar için hazırladığı ''Biyokaçakçılıkla Mücadele Rehberi'' ve içerisinde biyokaçakçılığa maruz kalan türlerin detaylı bilgileri bulunan kitapçıklar verildi.

Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çamlıtepe, eğitimlerin ardından AA muhabirine açıklamalarda bulundu. Yılmaz, Türkiye'nin biyolojik çeşitlilik açısından çok zengin bir ülke olduğunu belirterek, bunun korunması için de çeşitli çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti.


Etiketler; #türkiye
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.