Yahudi yerleşimciler İsrail polisi korumasında Mescid-i Aksa'ya girdi

İsrail polisi korumasındaki 24 Yahudi yerleşimcinin Mescid-i Aksa'nın avlusuna girdiği bildirildi.

Yahudi yerleşimciler İsrail polisi korumasında Mescid-i Aksa'ya girdi
20 Aralık 2015 Pazar 11:51

KUDÜS (AA) - Mescid-i Aksa muhafızlarından alınan bilgiye göre, 24 kişilik Yahudi yerleşimci grubu İsrail polisi eşliğinde Megaribe Kapısı'ndan Aksa'nın avlusuna girdi. Aksa'da bulunan Müslümanların, Yahudi yerleşimcileri tekbir getirerek protesto ettiği aktarıldı.

Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor. Yahudiler, içerisinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun bulunduğu Mescid-i Aksa Külliyesi altında, Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu iddiasıyla kazı çalışmaları yapıyor.

Aşırı sağcı yerleşimciler ve İsrailli yetkililer zaman zaman Aksa Külliyesi içerisine girerek cami cemaatini ve eğitim gören öğrencileri taciz ediyor. Müslümanların karşı çıktığı bu tür ihlaller nedeniyle Mescid-i Aksa'da sık sık gerginlik yaşanıyor.

 


Etiketler; #dünya
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.