12 Öğretmen Bylock'tan gözaltına alındı - 21 Ocak 2017 FETÖ'den gözaltına alınanlar

FETÖ'ye yönelik soruşturmalar devam ediyor. Ağrı'da Bylock kullandığı tespit edilen 12 öğretmen gözaltına alındı. Gözaltına alınan 2 öğretmen tutuklandı. Ülke genelinde 50 ilde yürütülen soruşturmalar kapsamında toplam 144 kişi FETÖ'den gözaltına alındı.

12 Öğretmen Bylock'tan gözaltına alındı - 21 Ocak 2017 FETÖ'den gözaltına alınanlar
21 Ocak 2017 Cumartesi 22:35

Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyonlar tüm ülke genelinde hız kesmeden devam ediyor. Ağrı'da örgütün şifreli yazışma programı "Bylock" kulladığı tespit edilen 12 öğretmen gözaltına alındı. Ağrı Valiliği konu ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Ağrı Valiliği’nden yapılan açıklamada,

"Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğünde öğretmen olarak görev yapmakta iken görevden uzaklaştırılan ve FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensuplarının haberleşme ağı olan BYLOCK isimli programı kullandığı tespit edilen şüphelilerin yakalanmasına yönelik Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce 16 Ocak 2017 günü ilimizde ve Ankara ilinde planlı operasyon gerçekleştirilmiştir. Yapılan operasyon sonucu M.S., E.P., F.P., S.K., B.Y., M.Y., M.B.D., İ.H.D., E.G., A.K., B.G.G. ve R.I. isimli 12 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır. ,

2 Öğretmen Tutuklandı

Açıklama, mahkemeye çıkarılan 2 öğretmenin tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtildi. "Gözaltına alınan şüphelilerden B.G.G. ve R.I. isimli 2 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, M.B.D. isimli şüpheli Savcılık işlemleri sonrası, E.P., S.K., M.Y., E.G. isimli 4 şüpheli ise mahkemece Adli Kontrol kararıyla serbest bırakılmıştır. Diğer 5 şüphelinin işlemleri devam etmektedir" denildi.

FETÖ'ye 150 İlde 144 gözaltı

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 49 ilde gerçekleştirilen operasyonda, 132 şüpheli gözaltına alındı.

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, soruşturma çerçevesinde, örgütün şifreli haberleşme programı ‘ByLock’ kullandığı belirlenen 97 şüpheli ile Etkin Pişmanlık Yasası'ndan faydalanmak isteyenlerin verdiği ifadeler doğrultusunda tespit edilen 138 şüpheliyi yakalamaya yönelik çalışma başlattı.

Ekipler, 187'si emniyet personeli, 48'i FETÖ yapılanması içerisinde sorumluluk sahibi olan ‘abi’ ve ‘abla’lardan oluşan 235 şüpheliye yönelik 49 ilde 325 adrese operasyon düzenlendi.

Operasyonda, 132 şüpheli gözaltına alındı. Diğer şüphelilerin yakalanması için operasyonların devam ettiği kaydedildi.




 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.