14 Kasım'da yüzyılın en yakın dolunayını kaçırmayın

Ay ilk kez Dolunay haliyle Dünya'ya bu kadar yakın ve en büyük haline bürünecek. 14 Kasım'da Dolunay 68 yıl sonra ilk kez bu kadar yakın olacak.

14 Kasım'da yüzyılın en yakın dolunayını kaçırmayın
07 Kasım 2016 Pazartesi 09:19

1948 yılından bu yana ilk kez Ay, Dolunay halinde Dünya'ya en yakın konumuna 14 Kasım 2016'da gelecek. ABD Uzay ve Havacılık Dairesi'nin (NASA) açıklamasına göre 21. yüzyılın en yakın dolunayı olacak. Dolunay'ı Türkiye saatiyle 15.53'te görmeye başlanabilecek.

68 yıl sonra ilk kez yüzde 14 daha büyük ve yüzde 30 daha ışıklı bir şekilde görüntülenebilecek. Bu yüzyılın en büyük ve en yakın Dolunay'ı olacağını belirten NASA, "14 Kasım'da meydana gelecek dolunay sadece 2016'nın değil, aynı zamanda 21. yüzyılın da en yakın dolunayı" ifedesinde bulundu.

25 Kasım 2034'e kadar  Ay'ın dolunay hâlinde Dünya'ya bu kadar yakın olmayacağını belirten NASA uzmanları "Ay, ufka yakın olduğu süreçte ağaçların, evlerin ya da yerde duran diğer objelerin arasından gözlemlendiğinde doğal olmayan bir şekilde büyük gözükecek" diye açıklama yaptı.


Etiketler; #dolunay
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.