15 Temmuz'un ilk şehidinin adı havalimanına verildi - Karar Resmi Gazete'de

15 Temmuz darbe girişiminin ilk şehidi olan Bülent Aydın'ın adı havalimanına verildi. Karar 21 Nisan tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.

15 Temmuz'un ilk şehidinin adı havalimanına verildi - Karar Resmi Gazete'de
21 Nisan 2017 Cuma 09:21

Iğdır Havalimanı'na 15 Temmuz darbe girişiminin ilk şehidi Bülent Aydın'ın adı verildi. Bakanlar Kurulunun bu kararı 21 Nisan tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı. Havalimanının adı artık "Iğdır Şehit Bülent Aydın Havalimanı" oldu. 

FETÖ'nün darbe girişiminde, Genelkurmay Karargahında şehit olan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak'ın koruma astsubayı Topçu Astsubay Kıdemli Başçavuş Bülent Aydın'ın ismi, hazırlanan çatı iddianamesinde "15 Temmuz'un ilk şehidi" olarak yer almıştı.

Ayrıca iddianamede, Kıdemli Başçavuş Aydın'ın, Orgeneral Çolak ile saat 21.43'te Genelkurmay Karargahına girmelerinin ardından Özel Kuvvetler mensubu darbecilerin açtığı ateş sonucu şehit olduğu belirtilmişti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.