160 Yargıtay üyesinden 120'si FETÖ üyesi

FETÖ soruşturması terör örgütü mensuplarının itiraf etmesi ile aydınlanmaya devam ediyor. FETÖ soruşturması kapsamında itirafçı olan eski HSYK üyesi Kerim Tosun, Yargıtay'daki örgüt yapılanmasını anlattı.

160 Yargıtay üyesinden 120'si FETÖ üyesi
16 Kasım 2016 Çarşamba 10:20

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmasında etkin pişmanlıktan yararlanarak itirafta bulunan eski HSYK üyesi Kerim Tosun, Yargıtay üyeleri hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Etkin pişmanlıktan yararlanarak serbest kalan Tosun, savcılığa verdiği ifade de 2001 yılında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında başladığı görevinde FETÖ mensubu 25 kişinin geldiğini söyledi. 2010 yılında yapılan HSYK seçimlerinden önce eski HSYK Genel Sekreteri Mehmet Kaya’nın FETÖ mensubu hakim ve savcıların bir kısmi ile toplantı yaptığını belirtti. O toplantıya kendisi ile birlikte  Ahmet Kaya, Teoman Gökçe, Ali Yıldız, Hüseyin Sarıömeroğlu, Nazmi Dere, Osman Yurdakul, Salih Sönmez, Muzaffer Özdemir'in girdiğini bazılarının ise adını hatırlamadığını ifadesinde anlattı. 

Yaklaşık 20 kişinin katıldığı toplantıda eski HSYK Genel Sekreteri Kaya’nın “YAR-SAV seçimi kazandığı takdirde, cemaat için iyi olmaz. Bu nedenle mutlak suretle bizim desteklediğimiz adayların kazanması gerekiyor.” dediğini söyleyen Tosun, ifadesinde “160’lar olarak belirlenen Yargıtay üyelerinin 120’ye yakınının cemaat mensubu olduğunu biliyorum.” diye konuştu.

FETÖ'nün bir örgüt olduğunu 15 Temmuz darbe girişiminde anladığını ifade eden Tosun, “Bu örgütün başında bulunan Fetullah Gülen’in Türkiye Cumhuriyeti devletini, demokratik rejimi ortadan kaldırmak ve kendine uygun bir rejimi getirmeye çalışmasını kabul etmem mümkün değildir. 15 Temmuz’da bu kişinin dini bir lider değil, kendi vatanını, devletini yıkmaya çalışan, ülkesinde var olan demokratik rejimi ortadan kaldırmaya çalışan bir örgüt lideri olduğuna inandım. Bu kişinin Türkiye Cumhuriyetini ortadan kaldırmayı hedefleyen PKK gibi diğer terör örgütleri ile işbirliği içinde hareket ettiğini düşünmeye başladım ve buna inandım.” şeklinde konuştu.


Kaynak: Hürriyet


Etiketler; #fetö #hsyk
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.