181 Aşiret Teröre Karşı biraraya geldi

Van'da bir araya gelerek teröre karşı tepkilerini göstermek isteyen 181 aşiret ortak bildiri yayımladı.

181 Aşiret Teröre Karşı biraraya geldi
09 Ekim 2016 Pazar 16:07

 181 aşiret 16 ilden çıkıp Van'da bir araya gelerek teröre karşı ortak bir bilidiri yayımladı. Bir otelde bir araya gelen aşiret temsilcileri ve kanaat önderleri, bölgede yaşanan terör saldırılarını değerlendirdi.
Bildiride, "Bizim için devletimizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü, tartışma konusu yapılmayacak bir durumdur. Bizi parçalamayı, birbirimizden ayırmayı amaçlayan her türlü teşebbüs karşısında irademizi ortaya koyacağız ve sonuna kadar mücadele edeceğiz. PKK terör örgütünün eylemlerini lanetliyoruz. Terörün karşısında, meşru siyasetin yanında saf tutmakta kararlı olduğumuzu beyan ediyoruz. Silahlı bir terör örgütünün, bölge insanının geleceğini tahakküm altına almasına rıza göstermeyeceğiz." ifadelerine kullandı.

Teröre karşı yayımlanan bildiride ayrıca "7 Haziran 2015 seçimlerinde 'Kürt siyasetçisiyim' diyen misyona, bize 'bu memlekette kanı, gözyaşını durduracağız. Bizleri destekleyin' tekliflerine karşılık bu milletin birçok yerinden 6 milyon oyla destek sunuldu. Bu desteği, bu halkın halis duygularını maksadı dışında kullanmaya başladılar. Hendek siyasetini destekleyerek bizleri hayal kırıklığına uğrattılar."sözlerine yer verildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İrfan - 8 yıl önce
30 yıl önce alınması gereken bir karar. Umarım kararlarında sabit kalırlar