2 Kasım FETÖ soruşturması: Öğretmenler ve öğretim görevlileri gözaltında

FETÖ'nün darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında bugünde çok sayıda gözaltı, tutuklama haberleri gelmeye başladı. İşte 2 Kasım'daki FETÖ soruşturmasına yönelik haberler detayımızda.

2 Kasım FETÖ soruşturması: Öğretmenler ve öğretim görevlileri gözaltında
02 Kasım 2016 Çarşamba 12:57

Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik soruşturmalar hız kesmeden devam ederken çok sayıda gözaltı, tutuklama ve serbest bırakılma haberleri geliyor. İşte 2 Kasım'daki FETÖ soruşturması kapsamındaki haberler...

4 ilde öğretmenlere FETÖ operasyonu

Adana merkezli 4 ilde şafak vaktinde gerçekleştirilen FETÖ operasyonda  21 öğretmen gözaltına alındı. Adana, Ankara, Denizli ve Gaziantep'te 25 ayrı adrese eş zamanlı Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen FETÖ operasyonunda 5 kadın öğretmen olmak üzere 21 öğretmen gözaltına alındı. Şüpheliler sağlık kontrolü sonrasında emniyete gönderildi.

Aksaray'da Müftülüğü'ne FETÖ operasyonu 

Aksaray merkezli 4 ilde il Müftülüğü personellerine yönelik yapılan FETÖ operasyonunda 18 kişi gözaltına alındı. Aksaray merkezli Nevşehir, Kayseri ve Ankara'da bugün sabah eş zamanlı olarak gerçekleştirilen terör örgütü operasyonunda gözaltına alınan şüphelilerden İbrahim A.'nın örgütün Aksaray Diyanet imamı olduğu ileri sürüldü.

Kırıkkale'de 18 gözaltı

Kırıkkale merkezli 5 ilde terör örgütü operasyonu Kırıkkale Üniversitesi  öğretim elemanları ile öğrencilerin de bulunduğu şüphelilere yönelik yapıldı. Kırıkkale, Ankara,  Bursa, Balıkesir ve Malatya'da hakkında yakalama kararı çıkarılan 22 kişi için başlatılan operasyonda 18 şüpheli gözaltına alındı. 4 kişi için ise yakalama çalışması devam ediyor.

Şüphelilerin örgüt üyesi olduğu ve ByLock uygulamasını kullandığı öne sürüldü.

16 ilde öğretim görevlilerine gözaltı

Ankara merkezli 16 ilde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarılan 137 öğretim görevlisi için operasyon başlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında Başkent Eğitim Yayın ve Ticaret AŞ'ye bağlı, aralarında Samanyolu  Okullarının da olduğu 11 özel okulda görev yapan 137 şüpheli için gözaltı kararı verildi. Operasyonda şüphelilerden 31'i gözaltına  alındı.





 


Etiketler; #fetö #2 kasım
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.