2020 Hac Kura Sonuçları Belli oldu İşte Hacı Adayları

2020 Hac Kura Sonuçları Belli oldu İşte Hacı Adayları Hac kuraları sonuçları 2020 sorgulama ekranı erişime açıldı.

2020 Hac Kura Sonuçları Belli oldu İşte Hacı Adayları
Admin
Admin
10 Ocak 2020 Cuma 14:28

2020 Hac Kura Sonuçları Belli oldu İşte Hacı Adayları

 2020 Hac Kura Sonuçları Belli oldu İşte Hacı Adayları Hac kuraları sonuçları 2020 sorgulama ekranı erişime açıldı.

Kaydı yenilenen ve ön kayıt yaptıran 2 milyon 298 bin 800 Hcı adayının katıldığı hac kuraları, bugün Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın da katılımıyla düzenlenen programda kura çekimi yapıldı isimler belirlendi.

2020 yıl Kura sonuçları bugün saat 21.00'den itibaren e-Devlet üzerinden öğrenebilecek. Kurada Hac kayıt hakkı kazanan hacı adaylarının 13 Ocak Pazartesi sabahı kesin kayıtlarını yaptırabilmeleri için muhakkak e-devlet şifresi almış olmaları gerekliliğini açıkladı . Hac kurasına grup halinde giren hacı adaylarının sadece grup başı olan kişilerin e-devlet şifresi almasının yeterli olacağı gurupta yeralan kişi bilgilerine de ulaşılabileceği aktarıldı

Manisa ilinde Hacca gitmek üzere 2020 yılında ilk defa kayıt yaptıran 3 bin kişi ile beraber bu sayı toplamda 41 bin 788'e ulaştığını aktaran Adalı, "9 Ocak'ta çekilecek kurada Manisa genelinden 1450 kişinin hacca gitmesi bekleniyor. Kurada Hac Kesin Kayıt hakkı kazanan hacı adaylarının yüzde 60'ı Diyanet, yüzde 40'ı Acenta organizasyonu ile gidebilmektedir. Hac ücretleri Diyanet işleri Başkanlığı tarafından belirlenmektedir. Geçen seneki en düşük hac ücreti 15.480 Riyal idi, 2020 yılı Hac ücretinin bu rakamların altında olmayacağı daha yüksek tutarda bulunabileceğini aktardı  .

Ücretlendirme  durumu konaklama türlerine göre değişiklik gösterecektir. Geçtiğimiz Hac döneminde Hac ücretleri Diyanet İşleri Başkanlığı Hesabına 2 eşit taksit halinde ödeme planı sunulmuştur. Tekrar tekrar hatırlatmakta yarar var, 9 Ocak 2020 Perşembe günü kuraya girecek hacı adaylarının,13 Ocak 2020 Pazartesi tarih aralığında kesin kayıt yaptırabilmeleri için e-devlet şifrelerini PTT şubelerinden önceden temin etmeleri çok yararlı olacaktır. Kuranın çekileceği Perşembe gününden sonra e-Devlet şifresi temini için sadece bir mesai günü Cuma günü olduğundan , hacı adaylarınınyoğunluktan  sıkıntı yaşamaması ve PTT şubelerinde yoğunluk oluşmaması için 9 Ocak 2020 Perşembe gününden önce e-Devlet şifrelerini almaları tavsiye edilmektedir. Hac kurasına girecek olan bütün Hacı adaylarına hayırlısı olmasını temenni ederiz" diyerek sözlerini tamamladı


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.