21 Ekim FETÖ soruşturması: Gözaltılar var

21 Ekim’deki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında gözaltı, tutuklanma ve serbest bırakılmalar devam ediyor.

21 Ekim FETÖ soruşturması: Gözaltılar var
21 Ekim 2016 Cuma 10:56

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmasındaki şüpheliler gözaltına alınmaya, tutuklanmaya ve serbest bırakılma haberleri gelmeye devam ediyor. 21 Ekim’deki FETÖ soruşturması haberleri geldikçe haberimiz güncellenecektir.

İzmir’de FETÖ operasyonu

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında ‘ByLock’ kullananlara yönelik operasyon düzenlendi. Terör örgütünün toplantılarına katılan ve aralarında meslekten ihraç edilenlerinde bulunduğu şüpheliler için sabah saatlerindeki eş zamanlı operasyonda 23 kişi gözaltına alındı.
Adreslerinde bulunmayanlar için ise çalışma devam ediyor.

Soma’da 20 kişi gözaltında

Manisa’nın Soma ilçesindeki FETÖ soruşturması kapsamında 20 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlarda çoğunluğu esnafların oluşturduğu belirtildi.

Malatya’da sağlık personeli 21 gözaltı

Malatya merkezli 4 ilde FETÖ soruşturması kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen 29 doktor ve sağlık görevlisine yönelik operasyon düzenlendi. Eş zamanlı operasyonda 21 kişi gözaltına alınırken 8 şüpheli için yakalama çalışmaları devam ediyor.

Antalya’da 4 adliye çalışanına gözaltı

FETÖ soruşturması kapsamında, Antalya Adliyesi'nde görevli 4 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların 1 icra müdürü, 1 icra müdür yardımcısı ile 2 pedagog olduğu öğrenilirken adliyeye giriş kartları da iptal edildiği belirtildi.

Şüphelilerden 1 pedagog ise sağlık sorunları nedeniyle serbest bırakıldı.

İl ve emniyet imaları adliyede

Zonguldak'taki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturma kapsamında örgütün "il ve emniyet imamı" oldukları öne sürülen 3 şüpheli adliyeye sevk edildi. Terörle mücadele ekipleri tarafından terör örgütünün "il imamı" olduğu iddiasıyla Zonguldak'ta H.O.yakalanırken S.S. ve İ.A ise iddiasıyla Antalya ve Karabük'te yakalanmıştı.

Şüphelilerin öğretmen oldukları ve "ByLock" kullandıkları tespit edildi.

Kilis’te 13 polis tutuklandı

Kilis merkezli 12 ildeki FETÖ operasyonu ile gözaltına alınan 27 polisten 13’ü tutuklanırken 14 polis adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Gözaltına alınan 3 eski emniyet müdürüyle 2 komiser ve 22 polis memuru, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilmesinin ardından eski Kilis Emniyet Müdürlüğü İstihbarattan sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Kenan Gök, eski Personel Şube Müdürü Kemal Gürcan, komiser Mehmet B. ile 10 polis tutuklandı.


 


Etiketler; #fetö
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.