230 sığınmacı Şanlıurfa'daki çadır kente gönderildi

Esed güçleri, Rusya'nın desteğiyle Türkmendağı'na düzenlediği saldırılara devam ediyor. Saldırılar yüzünden Türkiye'ye sığınan Suriyelilerden 230 kişi Şanlıurfa'daki çadır kente gönderildi.

230 sığınmacı Şanlıurfa'daki çadır kente gönderildi
01 Şubat 2016 Pazartesi 08:10

Esed güçlerinin Türkmendağı'na düzenlediği saldırılara Rusya'nın havadan destek vermeye devam ediyor. Yoğun ateş altındaki Türkmendağı'ndan Türkiye'ye gelen Suriyelilerden kimsesiz olan 230 kişi Şanlıurfa'daki çadır kente gönderildi. 

Esed güçleri ve Rusya'nın Türkmendağı'na düzenlediği saldırılar nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyelilerden kimsesiz 230 kişi Şanlıurfa'daki çadır kente gönderildi.

Üç gündür Yayladağı sınırına gelerek Türkiye'ye geçmek isteyenler, otobüslerle ilçe merkezine getirilmeye devam ediyor.

Sınırdan alım ve kayıt işlemleri gece saatlere kadar sürerken, Türkiye'ye gelen aileler Yayladağı ve çeşitli ilçelerdeki yakınlarının yanına yerleşiyor.

Türkiye'de yakını olmayan ve okullara yerleştirilen Suriyeliler, Göç İdaresi Hatay İl Müdürlüğü tarafından otobüs ve minibüslerle Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki kampa gönderildi.

Son iki günde bin 635 kişinin alındığı sınırdan, sabahın erken saatlerinden itibaren bin 500'ün üzerinde Suriyelinin Türkiye'ye alındığı öğrenildi.




Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.