25 Ekim FETÖ soruşturması: Emniyet personelleri tutuklandı

25 Ekim’deki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında gözaltı, tutuklanma ve serbest bırakılma çalışmaları devam ediyor. İşte bugünki FETÖ soruşturma haberleri...

25 Ekim FETÖ soruşturması:  Emniyet personelleri tutuklandı
25 Ekim 2016 Salı 14:14

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmasındaki şüpheliler gözaltına alınmaya, tutuklanmaya ve serbest bırakılma haberleri gelmeye devam ediyor. 25 Ekim’deki FETÖ soruşturması haberleri geldikçe haberimiz güncellenecektir.

Adana'da FETÖ tutuklaması

Adana'daki  Fetullahçı Terör Örgütüb(FETÖ) yönelik soruşturma kapsamındaki dün yapılan operasyonla gözaltına alınan ve aralarında öğretmen ve esnafın da bulunduğu 17 kişiden 5'i tutuklanırken 12'si de adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 

Çankırı'da Bylock operasyonu

Çankırı'daki FETÖ soruşturmasında örgütün haberleşme programını 'ByLock' kullandığı tespit edilen 15 kişi Çankırı Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonla gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada bulunan evraklar emniyete götürüldü.

Eski Giresun Jandarma Bölge Komutanı FETÖ'den tutuklandı

Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında Eski Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru GATA'da tedavi altındayken  Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Ankara Adliyesine getirildi.

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden soruşturmanın yürütüldüğü Giresun Cumhuriyet Başsavcılığında görevli cumhuriyet savcısına ifade veren Doğru, Giresun Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. Doğru tedavisinden sonra cezaevine götürülecek.

Tokat'ta bir komiser tutuklandı

Tokat'ta, FETÖ soruşturma kapsamında gözaltına alınan bir komiser tutuklandı.

Kayseri'de bylock kullanan şüpheli 31 kişi adliyeye sevk edildi

FETÖ soruşturmasında 'ByLock' kullandıkları tespit edildikten sonra hakkında gözaltı kararı çıkarılan 31 şüpheli, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerince gözaltına alınmıştı. Farklı meslek gruplarında olan ve ifadeleri tamamlanan 5'i kadın 31 şüpheli, adliyeye sevk edildi.

MHP'nin eski ilçe başkanıda tutuklandı

Antalya'daki terör örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alınan 13 şüpheliden, aralarında MHP'nin Döşemealtı ilçe eski başkanı avukat Mahmut Akar'ın da bulunduğu 10 kişi tutuklandı. 3 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Cumhuriyet Savcısı tutuklandı

FETÖ'ye yönelik yürütülen soruşturmada gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen biri icra müdürü, biri icra müdür yardımcısı, biri de pedagogtan oluşan 3 şüpheli ise sulh ceza hakimliğince adli kontrolle serbest bırakılırken ByLock kullandığı tespit edilen Cumhuriyet Savcısı Musa Ö. de tutuklandı.

AKP’li meclis üyesine gözaltı

Antalya’nın Kemer İlçesi’ndeki FETÖ operasyonunda Kemer Belediyesi'nin AK Partili Meclis Üyesi Yunus Nergiz'in de bulunduğu aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı. Sabah saatlerinde yapılan operasyonda gözaltına alınanlar emniyete götürüldü.

Öğretmenler tutuklandı

Giresun merkezli İstanbul, Çorum, Bursa, Elazığ, Rize ve Bayburt’taki FETÖ operasyonuyla gözaltına alınan 10 öğretmenden 7’si tutuklandı. Öğretmenler FETÖ’ye bağlı kapatılan dershane ve okullarda görev yaptığı ve"ByLock" kullandığı tespit edilen şüphelilerden 3’ü ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

FETÖ imamlarına operasyon: 54 kişi gözaltında

İzmir merkezli 13 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü  soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan 121 kişiden 54'ü gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, örgütün idari ve "ışık evleri" yapılanmasına yönelik İzmir, İstanbul, Ankara, Antalya, Aydın, Kahramanmaraş, Manisa, Balıkesir, Denizli, Muğla, Samsun, Eskişehir ve Muğla'da eş zamanlı düzenlediği operasyonda hakkında yakalama kararı verilen 121 zanlıdan 54'ü gözaltına aldı.

Zanlıların, örgütün "imamı" olduğu, "himmet", "burs", "kurban bağışı" adı altında para topladıkları, FETÖ'ye üye kazandırdıkları, ışık evlerinde polis, asker ve üniversite öğrencilerinin yetiştirildiği iddia edildi.

 


Etiketler; #fetö
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.