3 Kasım FETÖ soruşturması: Öğretmenler ve imamlar gözaltında

Fetulahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması 3 Kasım'da da hız kesmeden devam ediyor. İşte 3 Kasım 2016'da yapılan FETÖ çalışmaları...

3 Kasım FETÖ soruşturması: Öğretmenler ve imamlar gözaltında
03 Kasım 2016 Perşembe 12:24

3 Kasım'da sürdürülen Fetulahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmasında şüpheliler gözaltına alınmaya, tutuklanmaya ve serbest bırakılmaya devam ediyor. 

Afyonkarahisar'da FETÖ tutuklaması

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)  soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve çoğu öğretmen, avukat ve işadamlarından oluşan 19 kişi'den 14'ü tutukanarak cezaevine gönderilirken 5 kişide adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 

Tutuklan 14 kişinin telefonunda örgütün haberleşmek için kullandığı 'ByLock' programının yüklü olduğu belirtildi. 

Konya'da 41 öğretmen gözaltında

Konya'daki FETÖ soruşturmasında hakkında gözaltı kararı çıkarılan 54 öğretmenden 41'i yakalanarak gözaltına alındı.

Terör örgütüne finans sağlanması ve faliyetlere katılması nedeniyle Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında önceden açığa alınan 54 öğretmen hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Şüphelileri yakalamak için başlatılan operasyonda Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 41 öğretmeni gözaltına aldı. 

Diğer şüphelileri yakalama çalışmaları ise devam ediyor.

Rize'de 6 kişi gözaltında

Rize Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında ötgüte finansal destek sağlayan ve propagandasını yapan 6 kişi Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından göaltına alındı. Gözaltına alınanların arasında kamu çalışanlarıda bulunuyor.

21 imamı adliyede

Eskişehir'deki terör örgütü soruşturmasına yönelik Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekiplerince 28 Ekim'de düzenlenen operasyonla gözaltına alınan 21 imam adliyeye sevk edildi. Firarda olan imamın yakalanması çalışmalarının sürdürüldüğü öğrenildi.

Düzce’de 8 kişi tutuklandı

FETÖ’ye finansal destek sağladığı iddiasıyla gözaltına alınan 8 kişi tutuklandı.

Tekirdağ’da FETÖ tutuklaması

Terör örgütünün mali yapılanmasına yönelik Tekirdağ’da düzenlenen operasyonla gözaltına alınan 40 kişiden 13’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Gözaltına alınan şüphelilerden 26’sı ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

 


Etiketler; #fetö
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.