30 bin kişiye internet okuryazarlığı eğitimi verilecek

''İnternetle Hayat Kolay'' sosyal sorumluluk projesi kapsamında 2017 sonuna kadar 30 bin kişiye internet okuryazarlığı eğitimi verilmesi hedefleniyor.

30 bin kişiye internet okuryazarlığı eğitimi verilecek
19 Kasım 2016 Cumartesi 12:49

Türk Telekom tarafından yürütülen "İnternetle Hayat Kolay" sosyal sorumluluk projesi kapsamında 2 yılda 16 bin kişinin internet okuryazarı olması sağlanırken, rakamın 2017 sonuna kadar 30 bin kişiye ulaşması hedefleniyor.

Türkiye'nin 81 ilini kapsayan sosyal sorumluluk projeleriyle sürdürülebilir ekonomik büyüme ve toplumsal kalkınma için temel itici güç olan bilişim teknolojilerinin herkes tarafından erişilebilir olması için çalıştıklarını belirten Türk Telekom CEO'su Rami Aslan, hayata geçirdikleri sosyal sorumluluk projeleriyle bilgiye erişimde fırsat eşitliği sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Aslan, "İnternetle Hayat Kolay ile teknolojiye erişimi kısıtlı olan tüm kesimlerin önündeki engelleri ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Proje hayata geçtikten sadece iki yıl sonra, 13 binden fazla kişiyi online dünyayla tanıştırdık. Amacımız bu rakamı 2017 yılı sonuna kadar da 30 bine çıkarmak" dedi. 

"İnternetle Hayat Kolay" projesi kapsamında katılımcılara e-posta, e-devlet uygulamaları, görüntülü haberleşme, dijital bankacılık ve sosyal medyanın bilinçli kullanımı konularında eğitimler veriliyor. Proje kapsamında hobilerini işe dönüştürmek ya da mevcut işini sosyal medyaya taşımak isteyenlere destek olunurken, katılımcılara bu hesapların nasıl açılacağı ve yönetileceği konusunda da bilgi veriliyor.

Eğitimler, özel derslikler dışında kıraathanelerde, kadınların gün buluşmalarında, sokakta açılan bir stantta ya da otobüslerde de verilebiliyor. Köylerdeki bazı eğitimlerin duyurusu camiden anons edilerek daha fazla kişinin projeden haberdar olması sağlanıyor.

Proje sayesinde internetle tanışan katılımcıların, en çok e-devlet işlemlerini kullandığı bildirildi. Şirketin açıklamasına göre, proje 250 gönüllüsüyle kalkınmada öncelikli 50 şehre gidip, iki yılda 13 bin kişiyi dijital dünyayla tanıştırdı. Ayrıca bir de Sosyal Etki Araştırması yapıldı. Buna göre, katılımcıların yüzde 86'sı günlük hayatında internet kullanmaya başladı.

%65 oranıyla kadınlar eğitime erkeklerden daha fazla ilgi gösterdi. Eğitim sonrasında internetin en çok kullanıldığı alanlar sırasıyla; e-devlet işlemleri, sosyal medya, haber takibi ve sesli ve görüntülü konuşma oldu.  Araştırmaya göre eğitim sonrası ilgili bölgelerdeki PTT müdürlüklerinden talep edilen e-devlet şifresi sayısında ciddi oranda artış olduğu da gözlendi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.