39 kişiyi öldüren Reina teröristi yakalandı

Yılbaşı gecesi Reina'ya saldırı düzenleyerek 39 kişiyi öldüren Reina saldırganı Abdülgadir Masharipov, İstanbul Esenyurt'ta yakalandı.

39 kişiyi öldüren Reina teröristi yakalandı
17 Ocak 2017 Salı 08:15

Reina saldırganı Abdülgadir Masharipov'un yakalandı. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Ekipleri, Ortaköy saldırganını Esenyurt'ta saklandığı adreste yakaladı. Ebu Muhammed kod adlı başka bir teröristin evinde yakalanan saldırganla birlikte 1'i Kırgız asıllı erkek, Mısır, Senegal ve Somali uyruklu 3 kadının gözaltına alındı.

Öte yandan örgütün diğer hücrelerine yönelik de eş zamanlı operasyonların devam ettiği öğrenildi.

Başka bir teröristin evindeydi

Masharipov'un yakalandığı evin Ebu Muhammed kod adlı ve DEAŞ üyesi olan başka bir teröristin olduğu belirtildi. Reina saldırısını gerçekleştiren Masharipov'un olayın gerçekleştiği ilk günden bu yana aynı evde saklandığı öğrenildi.

Şüpheliler Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yerleşkesi'ne götürüldü. Kadınlar sağlık kontrolünden geçirdikten sonra İstanbul emniyetine götürüldü.

Üç kadın şüphelinin sağlık kontrolünde geçirileceği hastanede önlem alındı. Hasta giriş çıkışına izin verilmedi.



İran üzerinden giriş yapmış

39 kişiyi katleden terörist Abdülgadir Masharipov Rusça, Çince, Özbekçe ve Arapça bildiği ve Türkiye'ye İran üzerinden giriş yaptığı öğrenildi.

Emniyetteki işlemler devam ediyor

Yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan operasyonda Ebu Muhammed El Horasani kod isimli terörist ve Kırgızistan uyruklu bir erkek ile Senegal uyruuklu Dina A. (27), Somali uyruklu Aysha M. (27) ve Mısır uyruklu Tene Trare (26) adlı 3 kadın yakalanarak gözaltına alındı. Sağlık kontrollünden geçirilen Reina saldırganında aralarında bulunduğu 5 kişi Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Gözaltına alınan Ebu Muhammed El Horasani kod isimli şüpheli ve diğer 4 kişinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.



 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.