4 ilde 36 sağlık personeli gözaltına alındı

Gaziantep merkezli 4 ilde, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 36 sağlık personeli gözaltına alınırken, 8 şüpheli hakkında ise yakalama kararı çıkarıldı.

4 ilde 36 sağlık personeli gözaltına alındı
04 Kasım 2016 Cuma 14:24

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Gaziantep, Mersin, Osmaniye ve Kilis'te operasyon düzenledi. Operasyonda, 36 sağlık personeli gözaltına alındı.

FETÖ'cülerin mesajlaşma uygulaması olan "ByLock" kullandıkları tespit edilen zanlılar, sağlık kontrollerinin ardından ifadeleri alınmak üzere emniyete getirildi.

Gözaltı sayısı 36'ya yükseldi

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada;

"15 tabip, 4 hemşire, 3 ebe, 2 biyolog, 8 sağlık teknikeri, 1 sağlık memuru, 1 veri hazırlama kontrol memuru, 1 araştırmacı, 1 mühendis olmak üzere toplam 36 sağlık personeli hakkında örgüte üye olmak suçundan dolayı gözaltı işlemi uygulanmış olup, 8 şüpheli hakkında ise arama, gözaltı ve yakalama işlemlerine devam edilmektedir" denildi.

Zanlıların örgüte üye olmak suçundan sorgulandığı bildirilen açıklamada, 8 kişi hakkında ise arama, gözaltı ve yakalama işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.