AB Adalet Divanının 'başörtüsü' kararına tepki

AB Adalet Divanının başörtüsü ile ilgili aldığı karar için TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanvekili Fatma Benli yazılı açıklama yaparak tepki gösterdi.

AB Adalet Divanının 'başörtüsü' kararına tepki
16 Mart 2017 Perşembe 11:59

AB Adalet Divanının başörtüsü kararına TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanvekili Fatma Benli'den tepki geldi.

İslam karşıtlığının Avrupa'da yükseldiğine vurgu yapan Benli, yazılı açıklamada işten çıkarılan iki kadının açtığı davanın kararında eşitliğin yok sayıldığını söyledi. Benli, açıklamasında "Kararla, toplumsal zenginliğe karşı hoşgörünün nötrlük adı altında yok edilmesinin yolu açılarak, eşitlik ilkesi hiçe sayılmaktadır. İslamofobiyi besleyecek nitelikteki karar, işverenlerin ayrımcılık yapmasına zemin kazandırmaya matuftur. Bir kadına kendi yararı için ne giymesi gerektiğinin söylenmesinin ya da ne giymemesi gerektiğini salık vermenin bağnazlıktan başka bir tanımı olamaz. Avrupa Adalet Divanı kararını Avrupa'da yükselen İslam karşıtlığı, yabancı düşmanlığı ve ayrımcılıktan bağımsız değerlendirmek mümkün değildir. Avrupa'nın ya çifte standart uygulamaktan ya da insan hakkı söyleminden vazgeçmesi gerekir." dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.