AB Bakanı Çelik'ten AP'nin skandal Türkiye raporuna tepki

Bugün oylaması yapılan Avrupa Parlamentosu'ndaki Türkiye Raporuna yönelik AB Bakanı Ömer Çelik'ten sert tepki geldi. Bakan Çelik,  'Rapor yok hükmünde, geçersiz sayıyoruz' dedi.

AB Bakanı Çelik'ten AP'nin skandal Türkiye raporuna tepki
06 Temmuz 2017 Perşembe 14:34

Bugün oylaması yapılan Avrupa Parlamentosu'ndaki Türkiye Raporuna yönelik AB Bakanı Ömer Çelik'ten sert tepki geldi. Oylamaya katılan 638 parlamenterden 477'si Türkiye ile müzakerelerin dondurulması yönünde oy kullandı.

Avrupa Parlamentosu müzakerelerin askıya alınmasını öneren raporun kabul edilmesine yönelik Bakan Çelik,  'Rapor yok hükmünde, geçersiz sayıyoruz' diyerek tepkisini gösterdi. 

Kararın aynen iade edileceğine vurgu yapan Bakan Çelik, AP'nin raporunu "objektif ve güvenilir değil" olarak tanımlayarak şunları söyledi:

"Maalesef bu rapor, objektif olmayan bir takım ifadeler içeriyor. Bu rapor esas olarak AB Komisyonu'nun yayınladığı raporun AP tarafından değerlendirilmesidir. Bir bağlayıcılığı yoktur, siyasi niteliktedir. Burada objektif ve dengeli olmasını gözetiriz. Eleştirilerden faydalanmanın yollarına bakarız. Ancak bu rapor bu objektiflikten uzak. Özellikle 1915 olaylarının 100. yılıyla ilgili tek taraflı yaklaşım gündeme getirilmiştir. Raporda 15 Nisan 2015 kararına yapılan atıf sadece tarihi çarpıtmakla kalmıyor."


Etiketler; #ab bakanı
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.