ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ve Erdoğan'dan basın açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı gerçekleşen kabul, yaklaşık 2 saat 25 dakika sürdü.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ve Erdoğan'dan basın açıklaması
24 Ağustos 2016 Çarşamba 20:37

ERDOĞAN

''Askeri üniforma giymiş FETÖ mensuplarının yapmak istedikleri fakat başaramadıkları girişimi milletimiz püskürtmüştür. Milletimle gurur duyuyorm. Onların elinde tanklar vardı fakat milletimin elinde sadece bayrağı vardı. Milletimiz yüreğini inancıyla birleştirdi, 12 saat içinde darbe girişimini püskürttü. Bu yüzden milletime şükranlarımı iletiyorm, Gazilerimize şifa diliyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu bir farkın, ortaya konulan tavrın ifadesiydi. Demokrasi milletin bu şekilde sahiplenişiyle korunabilirdi.

ABD ile uzun bir geçmişe dayanan stratejik ortaklığımız var.  Sayın Biden ile ilk elden bu durumu değerlendirme fırsatı bulduk. 15 Temmuzdan sonra bir kazanım elde ettik, tüm siyasi partilerle birlikte milletimiz birlik oldu.
Joe Biden'a aldığığımız tedbirler hakkında bilgi verdik.''

İlk olarak Fethullah gülenin iadesi konuşuldu.

Sözleşmemiz gereği en azından göz altına alınır, sorgulanır. Şu anda hala terör örgütünü idare ediyor. Pensilvanya da bir çok basın mensuplarıyla görüşmeler yapıyorlar. Bunlarla dünyadaki eylemini hala yönlendiriyor. Biden ile bunu özellikle konuştuk. ABD'nin bunu dikkate alacağına inanıyorum.

Cerablus'un kontrolü

Cerablus Türkiye sınırına çok yakın bir ilçedir. Oraya atılan bombalar Türkiye Sınırı'na isabet ettiği için rahatsızlığımızı belirttik ancak dikkate alınmadı. Şuan itibari ile Cerablus tamamen geri alınmış durumda. DAEŞ Cerablus'u terk etmek zorunda kalmış durumda. İster DAEŞ, İster PKK ister DHKP-C bunların hepsi bizim için teröristtir. Suriye halkının evet demediği bir isimle devam etmesi kabul edilemez. 600 bine yakın insanı öldüren, devlet terörü estiren bir kişiyi biz reddediyoruz. Bu konuda ABD'nin bize gerekli desteği vereceğine inanıyorum.






 


Etiketler; #Erdoğan #Biden
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.