ABD'den Büyük İyilik(!)

ABD bir açıklama yaparak 300 Suriyeli mülteciyi kabul edeceğini açıkladı.

ABD'den Büyük İyilik(!)
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Dünyada milyonlarca Suriyeli mülteci yaşam, barınma ve sağlık gibi en temel insan hakları için sığınacak ülke ararken Ortadoğu savaşının baş sorumlularından ABD büyük bir iyilik (!) yaptı. 

Yeni Şafak'ın haberine göre bir açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner Avrupa'daki yürek paraçalayıcı fotoğraflardan şoke olduklarını açıkladı. Bu kapsamda da ülkelerine 300 Suriyeli mülteciyi kabul edeceklerini açıklayan sözcü gazeteciler tarafından sert sorulara muhatap oldu.

Bir gazetecinin sorusu üzerine ABD'ye 17 bin Suriyeli'nin başvurduğunu aktaran sözcü, ince elemeler sonucunda bunlardan 1500'ünün kabul edildiğini açıkladı. Kalan 300 kişinin de bu yıl sonuna kadar alınacağını kaydeden Toner bu şekilde mülteci krizinin çözümüne yardım edeceklerini söyledi.

 

Kaynak: Yeni Şafak

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.