Adalet Bakanı Gül'den boşanma sonrası çocuğun teslimine ilişkin açıklama

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, boşanma sonrası çocuğun teslimine ilişkin düzenleme hakkında açıklama yaptı. Gül, "Çocuğun gerçekten insani ve onuruna uygun şekilde teslim edilmesine ilişkin bir çalışma yapacağız." dedi.

Adalet Bakanı Gül'den boşanma sonrası çocuğun teslimine ilişkin açıklama
10 Nisan 2018 Salı 13:31

AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını cevaplayan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, boşanmalar sonrası çocukların mağduriyetlerinin giderilmesine ilişkin düzenlemelere değindi. 

Çocukların icraya konu edilmemesi gerektiğine vurgu yapan Bakan Gül, "Anne ya da baba çocuğu görürken bir harç ödüyor, sanki bir malı teslim alıyor. Adalet Bakanlığı olarak bu yaklaşımdan vazgeçilmesine yönelik bir düzenleme getirdik. Bu konuyu Bakanlar Kurulunda da değerlendirdik. Çocuğun gerçekten insani ve onuruna uygun şekilde teslim edilmesine ilişkin bir çalışma yapacağız." diye konuştu.

Çocuğu teslim etmeyen, kötüye kullanan kişiler olduğunu ya da kadına yönelik şiddeti tetikleyen bazı hususlar olduğunu anlatan Gül, şunları söyledi:

"Gayri insani bir durumdu. Bunları düzeltecek bir çalışma yaptık. İcra ile değil, başka alternatif yollardan, harç ödemeden kendi çocuğunu görebilecek şekilde bir düzenleme için çalıştık. Çocuğunu göstermeyenlere ilişkin velayetin değiştirilmesi, geçici olarak hapsen tazyik, nafakanın geçici olarak iptali gibi gibi bir takım düzenlemeler getiriyoruz. Bunu mahkeme değerlendirecek. Bunlara yönelik çalışmamız olgunlaşınca imzaya açacağız. Yoğun bir şekilde çalıştığımız bir konu. Genel olarak da Bakanlar Kurulumuzca da kabul gören bir konu. En kısa zamanda son halini tamamlamış oluruz."

Cinsel istismara uğrayan çocuklarla ilgili müebbet hapis, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

"18 yıl olan cezayı 30 yıla çıkartıyoruz. 20 yıl olan ceza da 40 yıla çıkıyor. Bu gerçekten çok ağır ceza. Eleştirileri de dinleyeceğiz. Umuyorum caydırıcılığı itibarıyla hiçbir çocuğumuzun başına gelmeyecek bu istismarları önleyici, çocuklarımızı koruyan, kollayan bir düzenleme olur. Meclisimizin takdirine sunduk." değerlendirmesini yaptı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.