Adalet Bakanlığı, Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri'nin yayımladığı "Türkiye’de olağanüstü hal kapsamında alınan tedbirlerin insan haklarına etkileri hakkında memorandum"a cevabını yayımladı.
Adalet Bakanlığı, Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks tarafından 7 Ekim 2016 tarihinde yayımlanan "Türkiye’de olağanüstü hal kapsamında alınan tedbirlerin insan haklarına etkileri hakkında memorandum"a cevabını yayımladı.
İşte Adalet Bakanlığın konuya ilişkin açıklaması:
AVRUPA KONSEYİ İNSAN HAKLARI KOMİSERİNİN MEMORANDUMUNA KARŞI BAKANLIĞIMIZ GÖRÜŞLERİ
Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Sayın Nils Muiznieks, 7 Ekim 2016 tarihinde “Türkiye’de olağanüstü hal kapsamında alınan tedbirlerin insan haklarına etkileri hakkında memorandum” yayımlamıştır. Anılan memoranduma karşı, Bakanlığımız cevapları Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiserliğinin resmi internet sitesinde yayımlanmıştır.
Metnin Türkçe ve İngilizcesine aşağıdaki linklerden ulaşılabilir.
İNSAN HAKLARI KOMİSERİNİN 7 EKİM 2016 TARİHLİ MEMORANDUMUNA İLİŞKİN TÜRKİYE CUMHURİYETİ ADALET BAKANLIĞININ GÖRÜŞLERİ
https://wcd.coe.int/com.instranet.InstraServlet?command=com.instranet.CmdBlobGet&InstranetImage=2950234&SecMode=
1&DocId=2391380&Usage=2
Memorandum ne demek?
Memorandum veya kısaca Memo bir anlaşma, sözleşme ya da uzlaşmanın resmi bir özeti ve belgesidir. Resmi ya da iş dünyasına ait kullanım alanları mevcuttur. İletişim amaçlı kullanılır. Hatırlatmaya dayalıdır. Bir konu ile ilgili olayları, gözlemleri, fikirleri içerebilir. Herhangi bir şekil şartı yoktur ancak genel temayül "Kimden", "Kime", "Tarih", "Konu" başlıklarını içeren bir formatta olmasıdır.. Bildiriler, raporlar, geçici anlaşmalar, mektuplar memorandum kapsamına girebilir. 1 sayfa ya da daha fazla sayfadan oluşabilir.
Temel amacı karara yönelik olan bu belgeler, karar vericilerin karar alma süreçlerine yardım ve süreci hızlandırma yönünde olabileceği gibi bir problemin ortaya konulması şeklinde tespit amaçlı da olabilir.