Aile Bakanı ilk sözlerini söyledi: Çok kaba ve sert muamele gördüm

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Hollanda'da çok kaba ve sert bir muamele gördüm." açıklamasını yaptı.

Aile Bakanı ilk sözlerini söyledi: Çok kaba ve sert muamele gördüm
12 Mart 2017 Pazar 13:51

Hollanda'dan sınır dışı edilen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, yurda döndü. Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulunanFatma Betül Sayan Kaya, gece yaşananları anlattı. Kaya, "Bir buçuk saat sınırda bekletildim. Çok kaba ve sert bir muamele gördüm." açıklamasını yaptı.

İşte Bakan Kaya'nın açıklamaları;

"Diplomatik pasaporta sahip bir bakan olarak, Avrupa'ya Hollanda'ya seçmenlerimizle buluşmaya gittim. Bir bakan olarak, kendi topraklarımız sayılan konsolosluk binasında buluşmak için gittim. Ve bunun için izin almamız gerekmiyor.Ben Türkiye Cumhuriyeti topraklarında, seçmenlerimizle buluşmak için, cumhurbaşkanlığı sisteminin neler getirdiğini anlatmak için gittim. Vatandaşlarımızla buluşmak üzere konsolosluğumuza gittik, 30 metre kal araçlarımız durduruldu. Hiçbir şekilde bizim konsolosluk binasına gitmesine izin verilmedi. Konsolosumuza da bizim yanımıza gelmesine izin verilmedi.

ACI BİR GECE YAŞADIK

Hollanda'da gerçekten acı bir gece yaşadık. Bizim maslahatgüzarımız gözaltına alındı. Benim koruma arkadaşlarım, danışmanım, beş kişilik ekibim gözaltına alındı.

ÇOK KABA VE SERT MUAMELE GÖRDÜK

Biz de araçtan çıkarılarak polisler eşliğinde, Hollandalı polisler eşliğinde bir sınır, Almanya sınırındaki polis merkezine götürüldük. Bir buçuk saat bekletildik. Çok kaba ve sert muameleye maruz kaldık.

1.5 SAAT BEKLETİLDİK

Her zaman kadın haklarından bahseden Avrupa'nın bir kadın bakana muamelesi de çok çirkin. Sınırda 1,5 saat bekletildikten sonra Almanya'ya geçtik ve uçağa binerek buraya geldik. Bu anti demokratik bir uygulama."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 7 yıl önce
Misli ile karşılık verilmelidir.