Aile Bakanından hamile çocuk skandalı açıklaması

Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, hastanedeki 115 hamile çocuk skandalına ilişkin açıklama yaptı. Bakan Kaya, "Sürecin takipçisi olacağız. Avukatlarımız da yerinde takip ediyorlar.'' dedi.

Aile Bakanından hamile çocuk skandalı açıklaması
19 Ocak 2018 Cuma 15:10

Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'nde yaşanan hamile çocuk skandalına ilişkin açıklama yaptı. Kaya yaptığı açıklamada;
"Sürecin takipçisi olacağız. Sağlık bakanlığımız, adalet bakanlığımız, cumhuriyet başsavcılığı gerekli soruşturmaları başlattılar. Avukatlarımız da yerinde takip ediyorlar. Ailelerle ilgili de çalışmalarımız başlattık. Bahse konu olan çocuklarımızla ilgili de sosyal inceleme başlattık. Tüm çocuklarımızı ekiplerimiz evlerinde ziyaret edecek.

Erken yaşta evliliklerle mücadele bakan olduğum günden beri önemle üzerinde durduğum bir konu. 2017 yılında da erken yaşta evliliklerle mücadele planımızı da uygulamaya soktuk. Biz bunu asla kabul etmiyoruz. Erken yaşta evlilikleri tamamen ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. Erken yaşta ve zorla evlilikleri ortadan kaldırmak için her türlü siyasi ayrılıktan uzaklaşıp bu konuda el birliği yapmalıyız. Şunu ifade etmek istiyorum bir kez daha. Türkiye'de hiçbir cinsel istismar vakasının üzerinin örtülmesine müsaade etmiyoruz, etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

İstanbul Valisi Vasip Şahin ise, bugün yaptığı açıklamada, 115 hamile çocukla ilgili İstanbul Valiliği'nin görevliler hakkında soruşturma izni vermediği iddilarına yanıt vermişti. Şahin, "Ya bizim kararımız onanacaktır, ya da bizim kararımız kaldırılarak yargılamanın önü açılacaktır" şeklinde konuşmuştu.

İstanbul’da Suriyeli sığınmacıların yoğun yaşadığı Küçükçekmece’de bulunan Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkililerinin, 2017’nin ilk 5 ayında, 39’u Suriyeli, 38’i 15 yaşından küçük 115 çocuğun hamile olduğunu polise bildirmediği ortaya çıkmıştı. Skandal, hastanede görev yapan sosyal hizmet uzmanı Ş.İ.N.’nin, 1 Temmuz 2001 doğumlu bir çocuğun hamile olduğuna ilişkin kayıtların hastane sisteminde ve sosyal hizmetler biriminde tutulmadığını fark etmesiyle ortaya çıkmıştı.

Olayı ortaya çıkaran ve görev yeri 2 kez değiştirilip hakkında inceleme başlatılan sosyal hizmet uzmanı Ş.İ.N.’nin ise savcılık ifadesinde, “Kayıtları incelediğimde 1 Ocak 2017’den 24 Mayıs’a kadar 18 yaşından küçük kızlara ait gebeliklerin hastanedeki Çocuk İzleme Merkezi’ne, güvenlik güçlerine ve savcılığa bildirilmediğini tespit ettim. Bu konuda görevi kötüye kullanmaktan ihbarda bulundum” dediği öğrenildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.