Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu Ensar Vakfı'na sahip çıktı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu son günlerde Ensar Vakfı ile ilgili çıkan çocuk istismarı haberleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Sema Ramazanoğlu yaptığı açıklama ile Ensar Vakfı'na sahip çıktı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu, “Bir kere rastlanmış olması, hizmetleriyle ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz,” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu Ensar Vakfı'na sahip çıktı.
22 Mart 2016 Salı 14:11

Ensar Vakfı'nın Karaman Şubesi'nde yaşanan çocuk istismarı gündeme bomba gibi düştü. Karaman'da Ensar Vakfı üyesi olduğu iddia edilen bir sınıf öğretmeninin küçük çocuklara cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi ve soruşturma başlatıldı. Gündeme bomba gibi düşen Ensar Vakfı haberi toplumun büyük bir kesiminden tepki topladı. Ancak Ensar Vakfı'nın haberine göre de adı geçen şahsın Ensar Vakfı'nın üyesi olmadığı, bir dönem sadece 5 ay boyunca Ensar Vakfı'nın faaliyetlerinde gönüllü olarak görev aldığı belirtildi. 

Ensar Vakfı ile ilgili gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu da yaptığı yorumla Ensar Vakfı'na sahip çıktı. Sema Ramazanoğlu, “Bir kere rastlanmış olması, hizmetleriyle ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz,” dedi.

Cinsel istismar suçunu işleyen ve tutuklu olan öğretmen Muammer B.'nin üyesi olduğu düşünülen Ensar Vakfı ile ilgili Sema Ramazanoğlu'nun tam yorumu şöyle: 

“Her zaman kötü niyetli insanlar, bazı işleri su istimal edebilen insanlar olabiliyor. Buna bir kere rastlanmış olması hizmetleri ile ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz. Biz Ensar Vakfı’nı da tanıyoruz, hizmetlerini de takdir ediyoruz, ama öteki taraftan bunu yapan kişi için de sıfır toleransla hukuki açıdan bütün takibimizi yapıyoruz.

“Bu çocuklar ile ilgili bakanlığımızın rehabilitasyon ve sosyal hizmet uzmanlarımız, psikologlarımız devreye girdiler. Aileler ziyaret edildi. Çocuklarımızın rehabilite edilebilmesi için çalışmalar başlatıldı. Çocuklarımızın en az travma ile bu dönemi en iyi şekilde atlatabilmeleri için gerekli bütün psikolojik destekler veriliyor ve vermeye devam edeceğiz.”

Ensar Vakfı’na  AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk’ten de destek gelmiş, Öztürk vakfa destek ziyaretinde bulunmuştu.

Öztürk, “Biz inadına Ensar Vakfı’na destek olmaya devam edeceğiz,” demişti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Irfan - 8 yıl önce
Bu ülkede iyi birşeyler yapan herkese bir kulp takmaya çalışanlar varçalışanl
Avatar
BABA - 8 yıl önce
Bir kişinin kusuru için bütün bir kurum hedef oluyorsa bu işte iyi niyet aranmaz