AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na çok sert cevap

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Almanya'da yayınlanan bir dergiye verdiği röportajdaki açıklamalarına yönelik AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal'den çok sert cevap verdi.

AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na çok sert cevap
06 Ağustos 2017 Pazar 16:11

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Alman dergisine verdiği röportajdaki sözleri ile AKP'yi kötülemesi nedeniyle AK Parti'den ik açıklama geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Şimdi diyorlar ki 'Biz Mustafa Kemal Atatürk'ün takipçileriyiz.' Hadi oradan. Mustafa Kemal Atatürk yerliydi, milliydi. Siz ne zaman yerli ve milli oldunuz." diyerek tepki gösterdi. 

Göksun Belediyesi tarafından düzenlenen 38. Karakucak Güreş Festivali'nde konuşma yapan Ünal, Almanya'nın PKK'ya kucak aştığını belirterek açıklamalrına şöyle devam etti:

"Şimdi güya yalanladılar. Diyor ki 'Alman turistleri uyarıyorum, Türkiye konusunda. Siz rahat olun ey Avrupa, Recep Tayyip Erdoğan’ı devireceğiz.' Sen kimin sözcüsüsün. Sen bu milletin sözcüsü müsün  Yoksa sen Avrupa'nın sözcüsü müsün  Biz burada 4 terör örgütü ile savaşmıyor muyuz  Biz burada 15 Temmuz'un arkasında duranlara karşı mücadele vermiyor muyuz  15 Temmuz sonrası senin, bugün şikayet ettiğin o Avrupa, dönüp de bize 'Geçmiş olsun' dedi mi  Demedi. Mesele Avrupa'yı arkana alıp, Anadolu'ya meydan okumak değildir. Mesele Anadolu'yu arkana alıp, Avrupa'ya meydan okumaktır. İşte Recep Tayyip Erdoğan bunu yapıyor. İşte yiğitlik budur."

CHP bugüne kadar bu ülkede taş üstüne taş koymuş mu

"Şimdi diyorlar ki 'Biz Mustafa Kemal Atatürk'ün takipçileriyiz.' Hadi oradan. Mustafa Kemal Atatürk yerliydi, milliydi. Siz ne zaman yerli ve milli oldunuz. Mustafa Kemal Atatürk emperyalizme karşı mücadele ediyordu. Şimdi siz bizleri kimlere şikayet ediyorsunuz, dönüp bir halinize bakın. Eğer Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu bu cumhuriyetin yüksek ideallerini, kazanımlarını, değerlerini yaşatmaksa, Türkiye'yi muasır medeniyet seviyesine ulaştırmaksa bunu AK parti yapıyor. Bunu Recep Tayyip Erdoğan yapıyor. CHP bugüne kadar bu ülkede taş üstüne taş koymuş mu  Hayır. O yüzden bu aziz millet kimin ne olduğunu biliyor." 

15 Temmuz'da kimin korkak kimin cesur olduğunu meydana çıktı

"Yiğitliğin lafla olmayacağını, vatan, millet sözlerinin lafla olmayacağını 'ölümüne ölümüne' diye sokağa çıkıp çıplak elleriyle ülkesine, vatanına nasıl sahip çıkılacağını bu millet, 15 Temmuz gecesi bütün dünyaya gösterdi."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.