AK Parti ile MHP'nin ittifak toplantısının tarihi belli oldu

AK Parti ile MHP'nin ittifak toplantısının tarihi belli oldu. İşte detaylar...

AK Parti ile MHP'nin ittifak toplantısının tarihi belli oldu
16 Ocak 2018 Salı 14:56

AK Parti ile MHP'nin ittifak toplantısının tarihi belli oldu. AK Parti ile MHP'nin ittifak komisyonu ilk toplantısını Çarşamba günü yapacak.

MHP 2019 seçimlerinde AKP ile ittifak kararı almış ve gerçekleştirilen toplantının ardından da iki parti arasında kurulan ittifakın ilk adımı atılmıştı. AKP ve MHP, ittifak komisyonu kurup toplantı kararı almış ve komisyonun üyeleri geçen hafta açıklanmıştı.

İki partinin belirlediği komisyon üyeleri Çarşamba günü biraraya gelecek. İttifak komisyonu AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleştirilecek. 

Görüşmelere AK Parti adına Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Mahir Ünal katılacak.

Komisyonda MHP adınaysa MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Afyon Milletvekili Mehmet Parsak ve İstanbul Milletvekili Faruk Aksu yer alacak.

İttifak görüşmelerini AK Parti adına yürütecek heyete başkanlık yapacak olan TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Şentop, MHP ile görüşmenin bu hafta olabileceğini belirtmişti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.