AK Parti'nin Antalya adayı Menderes Türel oldu

AK Parti'nin belediye başkan adayları belli olmaya başladı. AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Büyükşehir Belediye Başkanı adaylarının Menderes Türel olduğunu açıkladı. Menderes Türel kimdir?

AK Parti'nin Antalya adayı Menderes Türel oldu
21 Kasım 2018 Çarşamba 11:00

AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, esnafla bir araya geldiği toplantıda, 24 Kasım Cumartesi gününe kadar Antalya'daki ilçe belediye başkan adaylarını  ve Büyükşehir Belediye Başkanı adayının ismini  açıklayacakladı. Başkan Taş, Büyükşehir Belediye Başkanı adaylarının ise Menderes Türel olduğunu söyledi.

Menderes Türel kimdir?

11 Temmuz 1964'te Antalya'da doğan Menderes Türel, Antalya Lisesini bitirdi.

İngiltere'de gazetecilik eğitimi aldı ve gazeteci olarak çalışmaya başladı. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Oda Meclis Üyeliğine 1989 yılında seçilen Türel, 2001 yılında Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

2004-2009 yılları arasında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüttü. Antalya Organize Sanayi Bölgesi, Batı Akdeniz Gelişim Vakfı (BAGEV), Antalyaspor Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Etik Kurulu Üyeliği, İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Yönetim Kurulu Üyeliği ve Akdeniz Basın Vakfı Mütevelli Heyet Başkanlığı görevlerinde bulundu.

1987 yılında Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından araştırma ve inceleme dalında 'Türkiye'nin En İyi Gazetecisi' seçildi.

24. Dönemde Akdeniz Parlamenter Asamblesi (AKDENİZ-PA) Türk Grubu Üyesi oldu.

12 Haziran 2011 genel seçimlerinde AK Parti Antalya Milletvekili seçildi. Bir önceki yerel seçimlerde (30 Mart 2014) bir kez daha belediye başkanlığı koltuğuna oturdu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.