AK Parti'nin MKYK toplantısı sonrası önemli açıklamalar

AK Parti'nin MKYK toplantısı tamamlandı. AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal açıklama yapıyor.

AK Parti'nin MKYK toplantısı sonrası önemli açıklamalar
28 Temmuz 2017 Cuma 17:52

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında saat 15:25'de toplandı. Toplantının tamamlanmasının ardından AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, basın açıklaması yaptı.

İşte o açıklamalar:

Biz her yıl kendi muhasebesini yapan, her dem yeniden doğan, bulanmadan akan bir hareketiz. Bu siyaseti hareketin en önemli özelliği kendini güncellemesi, kendini yenilemesi, yılmadan yoluna devam etmesidir. Cumhurbaşkanımızın dile getirdiği, evet, herhangi bir şekilde, bizim Türkiye'nin hedeflerini gerçekleştirmek için çıktığımız bu kutlu yürüyüşte AK Parti'nin temel ilkelerinden uzaklaşan bir davranış içerisinde olması kabul edilemez bir durum olduğu için.

14 Ağustos 2001'de kurduğumuz AK Partimizin bu sene 16. kuruluş yıl dönümü. Bu tarihi yıl dönümünü bu yıl da coşkuyla kutlayacağız. Kurucularımız başta olmak üzere 16 yıldır bu davaya hizmet veren, katkı sunan bütün değerli yol arkadaşlarımıza teşekkürü borç biliyoruz.Kuruluş yıl dönümünü Sincan'daki Harikalar Diyarı'nda gerçekleştireceğiz.

Kongrelerimiz için takvim işliyor. AK Parti'nin yurtdışı temsilcilik sayısını arttırmak ve AK Parti misyonunun, siyasete dünyanın barış vizyonuna ve insanlığın üzerinde yükseldiği değerlere sunacağı katkıların paylaşması açısından oldukça önemli. MKYK toplantımızda konuştuk, iç tüzük değişikliği TBMM'de gerçekleştikten sonra, TBMM tatile girdi. 1 Ekim tarihine kadar doğal olarak anayasal takvime göre tatile girmiş bulunuyor. Ezcümle bizim bugün MKYK toplantısında ele aldığımız konular bunlar. 

Erdoğan'ın mesajı

AK Parti 9 milyonun üzerinde üyesi olan ve 2 milyona yakın belde başkanından, mahalle başkanına varıncaya kadar ilçe yönetim kurulu, gençlik kolları, kadın kolları çok geniş bir aileyiz. Bu geniş aile 15 yıldan beri Türkiye'yi büyük hedeflere taşımak için, 2023 hedeflerine taşımak için geceli gündüzlü bir çalışma içerisinde. Doğal olarak Cumhurbaşkanımızın bu mesajı hem teşkilatlarımıza, hem belediye başkanlarımıza hem milletvekillerimize. Cumhurbaşkanımızın hedefi, kendi ifadesiyle temel ilkelerden, değerlerden uzaklaşması kabul edilemez bir durumdur. Böyle bir durum varsa şimdiye kadar AK Parti yapmıştır, bundan sonra da yapacaktır. Bunu Cumhurbaşkanımızın siyasete bakış açısı ve muhasebe olarak görmekte fayda var.

MHP ile problem

AK Parti ile MHP arasında genel başkanlık düzeyinde bir problem yoktur, rahatsızlık yoktur. Genel Başkanlık düzeyinde yapılan bir açıklama olmuştur. Sayın Semih Yalçın'ın da bir açıklaması olmuştur. Siyasetçinin kullandığı dil, bunu ben MHP için söylemiyorum, bunu CHP, AK Parti ve kendim için de siyasetin geneli anlamında bunu birilerine ders vermek anlamında söylemiyorum. Hepimizin unutmaması gereken temel ilkedir, siyasette nezaket çok kıymetli ve değerlidir. Bunun uzaması Türkiye'nin pozitif gündemine hiçbir katkısı olmayacağını ifade ettik. Sayın Devlet Bahçeli'nin 15 Temmuz ve sonrasında gösterdiği devletin bekası söz konusu olduğunda siyasi sorumluluk nasıl üstleniliri gösterdiğinin takdirini hem Cumhurbaşkanımız hem Başbakanımız düzeyinde ifade ettik. 


Etiketler; #AK Parti #MKYK
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.