AK Parti Olağanüstü Kongresinde 'İkinci Erdoğan dönemi' kutlanıyor

AK Parti 3. Olağanüstü Kongresi, bugün Ankara Arena Spor Salonu'nda yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeniden genel başkan olacak. Kongrede AK Parti yönetimi yenilenecek, 50 üyeli Merkez Karar ve Yönetim Kurulu da seçilecek. 3. Olağanüstü Büyük Kongre'de Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden genel başkan olacak.

AK Parti Olağanüstü Kongresinde 'İkinci Erdoğan dönemi' kutlanıyor
21 Mayıs 2017 Pazar 09:46

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, Ankara Arena'ya birlikte gelecekler. Önce dışarıda bekleyen kalabalığa hitap edecekler, ardından salona giriş yapacaklar. Cumhurbaşkanı ve Başbakanı 7 bölgeyi temsilen 7'şer kız ve erkek çocuk yöresel kıyafetleriyle karşılayacak, daha sonra iki isim salonda davetlileri birlikte selamlayacak.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

AK Parti'nin 3. Olağanüstü Kongresi için Ankara'da yoğun güvenlik önlemleri alındı. Kongrenin yapılacağı Ankara Arena Spor Salonu'nun 
çevresindeki tüm yollar trafiğe kapatıldı. Salonun içinde ve dışında sıkı güvenlik önlemleri alındı. İzleyiciler 6-7 ayrı noktada aranarak salona alındı.

KONGRENİN ANA TEMASI

Kongre salonunda Başkanlık Divanı kürsüsünün üzerindeki ekrana kongrenin ana teması ‘Yeni Atılım Dönemi. Demokrasi, Değişim, Reform' yazısına yer verildi.

ANKARA ARENA'DA SON HAZIRLIKLAR TAMAM!

Ankara Arena'daki kongre için son hazırlıklar da tamamlandı. Kongrede bin 470 delege oy kullanacak. Partililer 81 ilden bin 565 otobüsle gelecek.

Parti kurucuları, eski milletvekilleri, başbakan ve bakanlarla birlikte 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de davet edildi. Ancak Gül'ün kongreye katılmayacağı, mesaj göndereceği öğrenildi.

PARTİ TÜZÜĞÜ DEĞİŞTİRİLECEK

Partinin en yetkili karar organı Merkez Karar Yönetim Kurulu, yenilenecek. Parti tüzüğü de değiştirilecek.

ABDULLAH GÜL ÖZEL DAVETLİ ANCAK KATILAMAYACAK

AK Parti'nin olağanüstü kongresine özel olarak davet edilen Abdullah Gül'ün, kongreye katılmayacağı öğrenildi.

GELENEĞİ BOZMADI

Cumhurbaşkanlığı görevini bıraktıktan sonra siyasi programlara katılmama kararı alan 11. Cumhurbaşkanı Gül, bu geleneği AK Parti Kongresi için de bozmadı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.