AKP'li Yasin Aktay: Türkiye, Kürtlerin köleleştirilmesine asla müsaade etmez

AKP Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Diyarbakır'da bulunan AKP Dicle İlçe Teşkilatını ziyaret etti. Aktay, buradaki konuşmasında terör örgütünün Kürtleri köleleştirmeye çalıştığını ama buna Türkiye Cumhuriyeti'nin izin vermeyeceğini vurguladı.

AKP'li Yasin Aktay: Türkiye, Kürtlerin köleleştirilmesine asla müsaade etmez
16 Ekim 2016 Pazar 21:21

AKP Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal ve AK Parti İl Başkanı Muhammed Akar ile birlikte Dicle ilçesindeki parti teşkilatına yaptığı ziyaretteki konuşmasında kısa süre önce PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen AK Parti İlçe Başkanı Deryan Aktert saldırısına değindi.

PKK'nın tükenmişliğinin göstergesi

PKK'lı hainlerin terör saldırıları kalleşçe gerçekleştirdiğini ve savunmasız insanlara pusu kurmanın kolay olduğunu vurgulayan Aktay, "Bu örgüt siyasetçilere yönelik siyasilere yönelik saldırılara girişmişse bu onun güçlü olduğunu değil, tükenmiş olduğunun göstergesidir. Bugün sırtını terör örgütüne onun kalleşliğine, alçaklığına ve pusu kurma kabiliyetine dayamış olanlar yaptıkları siyaseti siyaset olarak zannetmesinler, o siyaset falan değil, çakallıktır. Çakalca siyaset yapılmaz. Siyaset er işinin, yiğit insanın mert insanın yapabileceği bir şeydir." diye konuştu.

Kürtlerin köleleştirimesine asla müsaade edilmeyecek

Terör örgütüne sırtını dayayan siyasilerin anlatacağı hikayenin kalmadığını belirten Aktay, "Türkiye Cumhuriyeti, terör örgütünün Kürtleri köleleştirmesine asla müsaade etmeyecektir. Çünkü bu devlet, Türklerin olduğu kadar Kürtlerin de devletidir. Kürtler, dünyanın hiçbir yerinde çevremizdeki hiçbir ülkede kendilerini Türkiye'de ki kadar özgür, bağımsız ve onurlu bir duruş içerisinde hissetmiyorlar." diye konuşmasın ardından "Ellerindeki istismar alanı yok olmamasını sağlamaya çalışıyorlar. Ne yaparlarsa boş... FETÖ gibi sırtını PKK'ya yaslayan siyasilerde, PKK'nın kendisi de kaçacak delik aramak zorunda kalacak." değerlendirmesinde bulundu.


Etiketler; #akp
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.