Ali Yalçın: Başörtüsü yasağını savunmak çağ dışılıktır

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkan Ali Yalçın, gazetecilerle sohbet toplantısında bir araya gelerek en önemli gündem meseleri olan FETÖ, kadın polisler için başörtü yasağının kaldırılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ali Yalçın: Başörtüsü yasağını savunmak çağ dışılıktır
29 Ağustos 2016 Pazartesi 12:31

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkan Ali Yalçın, gazetecilerle sohbet toplantısında bir araya geldi. Gündendeki konularla ilgili açıklamalarda bulunan Yalçın, geçtiğimiz günlerde kadın polislerin başörtüsü takma yasağının kaldırılmasıyla ilgili açıklamasında bu yasağın kaldırılmasına karşı çıkanlar için "Utanç değil, çağ dışılıktır" diye konuştu.

Milletin dik duruşu hainlere diz çöktürdü

FETÖ ile tüm Türkiye'de verilen mücadelede örgütün arkasında yer alanlarında tespit edilmesi gerektiğini dile getiren Yalçın, “Bu milletin onurlu yürüyüşünü durduracağını, geleceğini karartabileceğini düşünen FETÖ ve işbirlikçilerinin kanlı darbe girişimi, tarihi şanlı destanlarla dolu milletin kahramanlığıyla terör örgütünün tahliye ve tasfiye sürecine dönüştü. Vatanını, milletini ve iradesini koruyan dik duruş karşısında hainler diz çöktü” ifadesinde bulundu.

"Sömürgeci Batı’nın ‘emir kulu’ bir Türkiye’nin peşindeydiler"

15 Temmuz’da darbecilerin tek amacının yönetime el koyup cuntayı tesis etmek olmadığını belirten Yalçın, “Türkiye’nin iradesini ve egemenliğini emperyalist efendilerine teslim etmekti, asıl amaçları. Onlar, Orta Doğu’da ve dünyada ‘söz sahibi’ değil, sömürgeci Batı’nın ‘emir kulu’ bir Türkiye’nin peşindeydiler. Teröristler bu emperyalist plana göre kodlanmıştı” demesinin ardından “Terör koalisyonu; PYD/PKK, DAİŞ ve FETÖ’dür. Bunun üst aklı emperyalizmdir. Kardeşliğimize sahip çıkarak terör koalisyonunu dize getireceğiz. 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından kaos ve terör stratejilerini devreye sokan terör koalisyonunun hain planlarını bozacağız.” diye konuştu.

"Bu hakkı engellemek kimsenin hakkı değildir, olamaz”

Kadın polislerin önünde engel olan başörtü yasağının kaldırılmasıyla ilgili açıklamasında ise şu sözlere yer verdi:

"Kadın polislerin başörtüsü takmasının önündeki engellerin kaldırılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yalçın, “Kadın polislere başörtüsü yasağının kaldırılarak, ayrımcılığa son verilmesi, normalleşme adına önemlidir. Buna karşı çıkmak ise büyük bir utançtır. Halkının yüzde 99’unun Müslüman olduğu bir ülkede başörtüsü yasağını savunmak sadece utanç değil, çağ dışılıktır. Temel hakları ve özgürlükleri kısıtlayan, yasaklayan bütün uygulamalara son verilmelidir. Kadınlara, tüm çalışanlara dayatılan ayrımcı uygulamaların karşısındayız. 1 milyon üyemizle antidemokratik dayatmalara ‘hayır’, doğuştan gelen haklarımıza ‘evet’ diyoruz. Hukuk önünde eşitlik ilkesi çerçevesinde, kamuda çalışma her vatandaşın temel haklarından biridir. Bu hakkı engellemek kimsenin hakkı değildir, olamaz”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Artık bu çağ dışı uygulamalar ülkemizin gündeminden çıkıyor. Yasakları savunan insanları da fazla kaile almamak lazım.