Ali Yalçın: ''Toplu sözleşme masasında hakkımız olanı alacağız''

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın konuk olduğu canlı yayında, “4. Dönem Toplu Sözleşme Masası’nın kurulması ve sağlıklı bir toplu pazarlık sürecinin oluşması için, 3.Dönem Toplu Sözleşmesinin çalışma konularının tamamının çözüme kavuşturulmuş, kesin hüküm içerenlerinin ise kazanıma dönüşmüş olması gerekiyor” dedi.

Ali Yalçın: ''Toplu sözleşme masasında hakkımız olanı alacağız''
23 Nisan 2017 Pazar 11:31

Referandum sğrecini de değerlendiren Ali Yalçın, “Sırtını millete dayayan kaybetmez. Millet iradesini sandığa yansıtmıştır ve iradesiyle ‘Evet’ten yana tercihte bulunmuştur. Biz de Memur-Sen olarak 81 İl, 350 ilçede ‘Evet’ çalışmaları yürüttük, irademize ve emeğimize sahip çıktık. Sonucun vatanımıza milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

AGİT’te görevli gözlemcilerin PKK sempatizanı

Milletin değişimi onayladığının altını çizen Yalçın, “Türkiye kazandı, vesayetçiler ve Batı kaybetti. Milletin iradesine herkes saygı göstermelidir. Ülkemizin önü aydınlık. Türkiye hak ettiği zirveye ulaşacaktır. Umut ve güven ile ekonomik istikrara kavuşacağız. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ekonominin şaha kalkacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

AGİT raporunun bağımsız bir rapor olmadığını sözlerine ekleyen Yalçın, “AGİT'in gözlemcileri bağımsız ve tarafsız değildir. AGİT’te görevli gözlemcilerin PKK sempatizanı olduğunu biliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

​​​​​​​Toplu sözleşme masasında hakkımız olanı alacağız

“4. Dönem Toplu Sözleşme masasına Memur-Sen olarak taşıyacağımız teklifler, Türkiye’nin büyümesinden hakkımızı alma odaklı olacak” diyen Yalçın, şöyle konuştu: “Hakkımız olanı almaktan imtina etmeyeceğimizi, hakkımız olmayanı almaya tevessül etmeyeceğimizi bir kez daha göstereceğiz. Büyüyen Türkiye’nin ortağı olmaktan onur duyarız, Türkiye’nin büyümesinden payımızı almaktan da geri durmayız.  4. Dönem Toplu Sözleşme Masası’nın kurulması ve sağlıklı bir toplu pazarlık sürecinin oluşması için şimdiden bir hatırlatmayı, bir uyarıyı yapmakta fayda görüyorum. 1 Ağustos’ta Kamu İşveren Heyeti ile masaya oturduğumuzda, 3.Dönem Toplu Sözleşmesinin çalışma konularının tamamının çözüme kavuşturulmuş, kesin hüküm içerenlerinin ise kazanıma dönüşmüş olması gerekiyor.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.