Almanya'dan 15 Temmuz programına engel

15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan vatandaşlarımız için yapılacak olan 15 Temmuz Şehitleri Anma Programını Almanya iptal etti.

Almanya'dan 15 Temmuz programına engel
06 Temmuz 2017 Perşembe 19:11

15 Temmuz Şehitleri Anma Programı, Almanya'nın Hamburg kentinde 10 Temmuz'da yapılması planlanıyordu. Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Hamburg Bölge Başkanı Mustafa Bahtiyar tarafından yapılan açıklamada programın iptal olduğu bildirildi. 

Bahtiyar, yazılı açıklamasında ellerinde olmayan sebeplerden Hamburg'da yapılması öngörülen anma programını iptal etmek zorunda kaldıklarını, bu durumdan dolayı üzüntülü olduğunu ifade etti.

İptal olma nedenini ise Bahtiyar, "15 Temmuz Şehitleri Anma Programı'nı yapmak istediğimiz Laeiszhalle adlı salon ile yapılan sözleşmemiz Alman makamları tarafından yapılan yoğun baskılar nedeniyle iptal edilmiştir." diyerek açıkladı. Bahtiyar, kentte başka salon bulma çalışmalarının da yine aynı sebepten sonuçsuz kaldığını aktardı.Bahtiyar, UETD Genel Başkanı Zafer Sırakaya ile yaptıkları istişareler neticesinde anma programının başka bir bölgeye aktarıldığını kaydetti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.