Anadolu Üniversitesi'ndeki FETÖ'nün üst düzey görevlilerine operasyonu

Anadolu Üniversitesinde çalışan ve meslekten ihraç edilen şüphelilere yönelik ikinci dalga operasyonu başlatıldı. 5 ilde yapılan operasyonda aralarında profesörlerinde bulunduğu 31 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Anadolu Üniversitesi'ndeki FETÖ'nün üst düzey görevlilerine operasyonu
08 Mart 2017 Çarşamba 15:12

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturmasında, Eskişehir Anadolu Üniversitesi bünyesinde görev yapan ya da ihracı yapılan terör örgütünün üst düzey öğretim kadrosuna operasyon yapıldı. 

Soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı çıkarılan 3 profesör, 3 doçent, 6 yardımcı doçent, 15 araştırma görevlisi, 3 bilgisayar işletmenin bulunduğu 35 kişi için Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 5 ilde operasyon başlatıldı. Eskişehir merkezli, Konya, Trabzon, Bursa ve Adana illerindeki operasyonda 31 şüpheli yakalanırken 4 kişi için halen çalışmaların devam ettiği öğrenildi. 22 şüphelinin Bylock programı kullandığı tespit edildi.

Ayrıca gözaltına alınan şüphelilerin arasında örgütün 'Anadolu Üniversitesi Akademisyenler Sorumlusu'nun da olduğu iddia edildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.