Anafen Dershaneleri Genel Müdürü Talip Demir tutuklandı!

FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan Anafen Okulları'nın Genel Müdürü Talip Demir tutuklandı. Terör örgütüne finansman sağlamak için usulsüzlük yapan Demir, cezaevine gönderildi.

Anafen Dershaneleri Genel Müdürü Talip Demir tutuklandı!
13 Eylül 2016 Salı 12:17

Anafen Okulları'na çocuklarını gönderen veliler tarafından çok sayıda şikayet gelmesi üzerine kapatılan eski Anafen Dershanesi Genel Müdürü ve Fatih Koleji Genel Koordinatörü Talip Demir FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınmasının ardından tutuklandı.

Zaman Gazetesi üyeliği şartı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından Başsavcı Vekili İsmail Uçar'ca yürütülen soruşturma kapsamında, Talip Demir'e velilerden gelen şikayetler üzerine işlem başlatıldı. Şikayette bulunan veliler FETÖ tarafından basılan dergileri almayı tavsiyede bulundukları ve çocuklarının deneme sınavına girebilmek için Zaman Gazetesi'ne zorla üyelik yaptırdıklarını dile getirdi.

Kurban, fitre veya para talebi yapılıyordu

Veliler ayrıca okuldaki öğretmen ve diğer personelleri aracı olarak kullanarak kurban, fitre veya para talep edildiğini de anlattı. Öğretmenlerin öğrencileri kurumun dışına çıkararak eğitim kampına götürerek orada sohbetlerin dinletildiği ve terör örgütünün yayınlarının okuturduğunu iddia eden Talip Demir için okulun dışında çalıştığı şirketteki usulsüzlükleri Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından hazırlanan raporda yer verildi.

İddiaları reddetti

Terör örgütüne finansman sağlayan Talip Demir'in emiyet müdürlüğündeki işlemlerinin tamamlanması ile İstanbul Adliyesi'ne sevki yapıldı. Adliye'de iddiaları rededen Demir, 'Silahlı Terör Örgütü'ne Üye Olma' suçu kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Etiketler; #fetö #anafen
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ayse - 8 yıl önce
Yazilan hersey dogru cocuklar deneme icin kesin gazete alacak komsunun gazetesi kabul olmaz kesin senin adina alinacak cunku gazete satacaklar