Ankara saldırısını gerçekleştiren terörist Cumhuriyet muhabiri iddiası

Ankara Kızılay'da gerçekleştirilen terör saldırısında canlı bomba olan 1994 Kars doğumlu ve Balıkesir Üniversitesi öğrencisi S.Ç.D. hakkında bir iddia ortaya atıldı.

Ankara saldırısını gerçekleştiren terörist Cumhuriyet muhabiri iddiası
14 Mart 2016 Pazartesi 13:31

Dün akşam saatlerinde meydana gelen ve 37 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan terör saldırısında canlı bomba olduğu öngörülen kadın teröristin kimliği belli oldu. Ayrıca bu terirst hakkında şok bir iddia ortaya atıldı.

Canlı bomba olan teröristin Cumhuriyet gazetesi muhabiri olduğu iddia edildi. Balıkesir Üniversitesi Turizm ve Otelcilik öğrencisi olan S.Ç.D., 4 kadın arkadaşı ile birlikte Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde, PKK terör örgütü üyeliği ve propagandası suçundan da yargılanıyordu.

Demir ile birlikte Hamide Saklı, K.S, S.S isimli üç kardeş ve Y.A. adlı üniversite öğrencisinin son duruşması Aralık 2015′te yapılmış ve dava karar için ertelenmişti. Davada S.D'in avukatlığını HDP'li Hüseyin Boğatekin yapmıştı.

Sosyal medyada S.D.'in, terör suçundan serbest kaldığı dönemde Cumhuriyet gazetesi için serbest muhabirlik yaptığı iddia edildi. Sosyal medya üzerinde Can Dündar'a yoğun şekilde teröristin Cumhuriyet gazetesi için çalıştığı iddiaları sorulmasına rağmen Dündar bir cevap veremedi.

Kızılay Meydanı'nı kana bulayan saldırıyı gerçekleştiren 2 kişiden biri olan S.Ç.D.'nin kimliği ceset parçaları ve parmak izinden bulundu. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.