Ankara Üniversitesi'nde proje yolsuzluğu operasyonu: 33 gözaltı

Ankara Üniversitesi'nde bilimsel projelerin süresinin dolmasına rağmen bölüm başkanlarının imzalarını taklit ederek onaylayan ve firmalara üniversite ödeneğinden 3,5 milyon TL ödeme yapıp aralarında pay eden, eski rektör yardımcısı N.H'ninde bulunduğu 34 kişi hakkında gözaltı kararı çıktı. 33 kişi gözaltına alınırken Eski Rektör Yardımcısının ABD'de olduğu öğrenildi.

Ankara Üniversitesi'nde proje yolsuzluğu operasyonu: 33 gözaltı
08 Mart 2016 Salı 19:16

Ankara Üniversitesi proje yolsuzluğu ile çalkalanıyor. Türkiye'nin sayılı üniversitelerinden birisi olan Ankara Üniversitesi'nde bilimsel araştırma projelerinin süresinin dolmasına rağmen bölüm başkanlarının imzalarını taklit ederek tamamlamış gösteren 33 kişi gözaltına alındı. 

2010-2012 yılları arasında yapılan bilimsel çalışmaları inceleyen Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) o dönemde yapılan işlemlerin kanunsuz olduğunu tespit etti. Hemen soruşturma açılmasıyla birlikte işi gerçekleştiren kişilerin Ankara Üniversitesi ile ilişkileri kesildi. Bunun üzerine hukuk müşavirliği Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube  Müdürlüğü ekipleri konu ile ilgili çalışma başlatırken, gerçekleşen soruşturmada  Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı N.H. ile 14'ü üniversite görevlisi toplam 34 kişinin üniversite bütçesinden bilimsel araştırma projelerine sağlanan fonları usulüne uygun kullanmadığı tespit edildi. 

Tam 3,5 Milyon Türk Lirası 

Olaya karışan 34 zanlının bilimsel projelerin tamamlanmamasına rağmen bölüm başkanlarının yerine imza attıkları ve tamamlanmış gösterdikleri tespit edildi. Zanlılar böylelikle anlaşmalı firmalara üniversite bütçesinden 3,5 milyon Türk Lirası ödeme yaptıkları ve bu paradan pay aldıkları belirlendi. 

Polis ekipleri ödeme yapılan firma yetkililerini de gözaltına aldı. Soruşturmanın genişletilmesi üzerine Ankara dışında İzmir ve İstanbul'da da gözaltılar oldu. Örgüt lideri olduğu iddia edilen Ankara ÜNiversitesi eski rektör yardımcısı N.H'nin Amerika'da bulunduğu için gözaltına alınamadığı bildirildi. 

 Sağlık kontrolünün ardından zanlıların, ifadeleri polis ekipleri tarafından alınacağı ifade edildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.