Babalar Günü ne zaman 2017? Babalar günü nasıl ortaya çıktı?

Anneler gününün bitmesi ile babalar gününün ne zaman olduğu aratılmaya başlandı. Dünya'da her yıl kutlanan babalar günü ne zaman? Haziranın kaçı babalar günü? Babalar günü nasıl ortaya çıktı? Babalar gününün önemi ve tarihçesi...

Babalar Günü ne zaman 2017? Babalar günü nasıl ortaya çıktı?
15 Mayıs 2017 Pazartesi 10:19

Mayısın ikinci pazar günü kutlanan anneler günü telaşının tamamlanması ile haziran ayındaki babalar gününün ne zaman olduğu akıllara takıldı. Anneler için hazırlanan hediyelerin ardında şimdi de babalara hazırlanacak. Peki babalar günü ne zaman 2017? Haziranın kaçı babalar günü? Babalar günü nasıl ortaya çıktı? 

Babalar günü ne zaman 2017?

Çocukları için herşeye katlanan, emek sarfeden, fedakarlık gösteren babalara hediye vermek isteyen ya da sadece sarılarak bile ona olan sevgisini göstermek isteyenler babalar gününün ne zaman kutlanacağını merak ediyor. Tüm dünyada kutlanan bu özel gün haziran ayının 3. haftasına denk geliyor. Haziran ayının 3'üncü pazarı 18'ine takabül ediyor. Yani babalar günü 18 Haziran'da kutlanacak.

Babalar günü nasıl ortaya çıktı?

Tüm çocukların heyecanla beklediği babalar günü peki nasıl ortaya çıktı? Babalar günü, anneler günü kadar eski bir geçmişe sahip değil. Araştırmacılara göre iki farklı görüş var. Bundan ilki Batı Virginia'da yaşayan John Dowdy'nin annesi öldükten sonra onun yerini alan babası için böyle bir gün kutlanmasını istediğini söylemesidir.

Diğeri ise 1910 yılında Washington'daki John Bruce Dodd'un 6'ncı çocuğunun doğumu sırasında hayatını kaybeden annesinin ardından hayatını çocuklarına adayan babası William Smart'a özel bir gün armağan etmek amacıyla bu fikri ortaya attığı.  Dodd, anneler günü kutlanırken babalar gününün olmayışını büyük bir haksızlık olarak görmüş. Babasının doğum günü olan 5 Haziran'ın babalar günü olması için çalışmaya başlayan Dodd, çalışmalarını bir sonraki yılın 19 Mayıs'ına kadar sürdürmüş. 

Babalar Günü ilk kez 19 Haziran 1910'da Washington'ın Spokane şehrinde kutlanmıştır. Bu tarihten sonra ABD'nin diğer eyaletlerine yayılmıştır. Ancak Babalar Günü resmi olarak 1924 yılında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Calvin Coolidge'in desteğiyle kutlandı. 1966 yılında ise o dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl haziran ayının üçüncü pazar gününün Babalar günü olarak kutlayacağını açıklayan bir bildiri yayınladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.