Bahçeli'den flaş Katar ve İncirlik açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündemin en önemli konularından olan Katar krizi ve Alman askerlerinin İncirlikten çekilmesine yönelik konuştu. Bahçeli, Alman askerleri için "Durduğunuz kabahat, uğurlar olsun" dedi.

Bahçeli'den flaş Katar ve İncirlik açıklaması
06 Haziran 2017 Salı 11:28

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Dün Türkiye'ye ziyarete gelen Alman Bakan'ın açıklamalarına sert tepki gösteren Bahçeli, " Alman askerleri gelecek hafta çekilecekmiş. Durduğunuz kabahat, uğurlar olsun. Yetmezse Konya'dan da tası tarağı toplar en yakın zamanda Ürdün'e mi gidiyorsunuz, fizana mı gidiyorsunuz, ardınıza bakmadan çeker gidersiniz." dedi. 

Bahçeli'nin konuşmasından önemli başlıklar:

Kardeşliğimizi devam ettirmekten başka seçeneğimiz yoktur. Türkiye'yi hedefine alan birçok oyunun varlığı gün gibi ortadadır. 

Geçen hafta dünyanın farklı yerleri peşpeşe kana bulandı. Manzara dehşet vericidir. Birleşik Krallık'ta hayat neredeyse durmuştur. Terörizmi lanetliyorum ama terörizme karşı ortak bir duruş gösterilemiyor olmasından da kaygı duyuyorum.

Unutulması imkansız bir ikiyüzlü tavırdır

Londra'da, Berlin'de, Paris'te istisna olan terör Hakkari'de, Şırnak'ta, Kabil'de her gün olmaktadır. Türkiye terörizm illetinden uzun zamandır muzdariptir. Şehit haberleri yüreklerimizi kavururken, batı başkentlerinin derin sessizliğe gömülmeleri, unutulması imkansız bir ikiyüzlü tavırdır. 

Hans ölürken dünya ayağa kalkar ama Mehmet vurulduğunda kimseden çıt çıkmaz. İnsanlık dilini yutar. İnsan her yerde insan, terör yerde terördür. Terörizm laneti ele alınmaz, sağlam bir muvakamet gösterilmezse daha fazla kan akacatır. Artık yeter deme vakti gelmiştir. Ya insanlık onurunu savunacağız, ya da insanlığın uçuruma yuvarlandığını göreceğiz. Ya başaracağız ya da hep birlikte kaybetmeye mahkum olacağız. 

İncirlik açıklaması

Dün Türkiye'ye gelen Almanya Dışişleri Bakanı'nın eften püften açıklamaları, suya sabuna dokunmayan gri sözleri kuşkulara yeni bir boyut kazandırdı. PKK'nın Almanya'daki faaliyetleri ortadadır. 400'den fazla FETÖ'cü Almanya'ya iltica talebinde bulunmuşken Almanya'nın damgalı hainleri görmeyip sözde bir gazeteciyi mesele yapması kabul edilemez.

 Alman Bakan dün hala ülkesinde saklanan FETÖ'cüler için 'Delile ihtiyaç var' diyor. İltica kararlarını bağımsız mahkemeler veriyor diyor. Terörist sözde sevici gazetecinin kararının siyaset tarafından verilmesi nasıl beklenmektedir? İncirlik Üssü yol geçen hanı değildir. İpini koparan, canı sıkılan, kafasına göre tur atıp, gizli hdeflerine basamak yapamaz. Devlet geleneği var. Hükümetin İncirlik Üssü konusunda gösterdiği haysiyetli tavır son derece isabetlidir. Alman askerleri gelecek hafta çekilecekmiş. Durduğunuz kabahat, uğurlar olsun. Yetmezse Konya'dan da tası tarağı toplar en yakın zamanda Ürdün'e mi gidiyorsunuz, fizana mı gidiyorsunuz, ardınıza bakmadan çeker gidersiniz."

Rakka Operasyonu

Bir terör örgütü ile aynı türden bir başkasını kullanarak mücadele etmek ne akla ve de hukuka uyacaktır. IŞİD'e yönelik harekatta Suriye Demokratik Güçleri asıl elemandır. Asıl gövdesini de YPG teşkil etmektedir. Rakka operasyonunun temeli sakattır. ABD, YPG'ye verilen silahların ayrıntısının paylaşılacağını duyurmuştur. Bu kapsamda aklımıza takılan sorular vardır. Silahların ülkemizle paylaşılmasının anlamı nedir? ABD, kulağının üstüne yatıp 'verilen silahları paylaşacağız' diyor. Bunların her yeri şeffaf olsa ne yazar, olmasa ne çıkar. Kato Dağı'na bakmak, çıkan silahları incelemek kafidir. Dağlarımız silah ve cephanelik haline dönüştürülmüştür. Bu silahları kim temin etmiştir. Kato Dağı sanki silah fabrikası, sanki hain panayırıdır. Sınırımızın hemen dibinde YPG'ye sunulan cinayet silahları çok geçmeden ülkemize sokulmaktadır. Dağlarda mesken tutmak için çırpınanlar, Türkiye'yi acıya ve gözyaşına boğan alçaklardır. Mücahir alanlardaki karamboldan istifade ederek sınırlarımıza yaklaşmayı göze alanlar, tavsiyem odur ki kefenlerini de beraberinde getirmeliler.

Katar krizi

ABD Başkanı'nın ziyaretinden kısa süre sonra bu krizin çıkması etraflıca düşünülmeli, analiz edilmelidir. Katar'a uygulanan tebdirler saldırgandır. Bu tedbirlerin ABD'den ve İran'dan bağımsız olarak düşünülmesi saflıktır.

Türkiye'nin diyalog önerisinde bulunması yerinde ve önemlidir. 

Zannedersiniz ki bu alçaklar sütten çıkmış ak kaşık

MİT'e, emniyet binalarına, cumhurbaşkanlığı yerleşkesine ağır silahlarla saldıran teröristler belirgindir. Uzayıp giden mahkemeler, kabul edilip reddedilen iddianameler neyin nesidir. FETÖ'cü darbeciler suçları inkarla meşguldür. Zannedersiniz ki bu alçaklar sütten çıkmış ak kaşıktır. Birisi diyor ki; "Darbeden haberim yok. Torunlarımı özlediğim için Ankara'ya geldim". Biri diyor ki; "Benim üye olduğum tek örgüt TSK'dır". Özel Kuvvetler'de görevli bir albay, hakimin "Gülen için ne diyeceksin?" sorusuna, "Orada değildi" diye rahat bir ifade vermiştir. Hiçbir ifadeleri bu gerçeği değiştirmeyecektir. Bunlar vatanına kumpas kuran, devletine komplo düzenleyen haçlı kalıntılarıdır.

Yunanistan'a kaçmak üzere Rodos Adasında bekletilen bir grup darbecinin 15 Haziran'ı işaret ederek 'Bu sefer çok kan akacak, bayramı kimin yapacağını göreceğiz' dedikleri gündemdedir. Eğer yeni bir darbe teşebbüsü olursa buna kalkışan böyle bir ihanete yeltenen çıkarsa bilinsin ki bu aziz topraklarda gömülecek ne bir yer ne de cesedinin başına dikilecek bir mezar taşı bulamayacaktır. Darbecilerin gelecekleri varsa görecekleri de vardır. Ve görecekleri yalnızca azap ve dehşet olacaktır. Demokrasi yolundan dönmeyeceğiz. Hak yolundan hakikat çizgisinden millet sevdasından asla ayrılmayacağız. Kontrollü darbe çığırtkanlarına eyvallah demeyecek, 15 Temmuz'u sulandırmaya cüret eden kripto niyetlere, köksüz nankörlere müsaade etmeyeceğiz. Bu milleti yenemeyecekler. Bu devleti alt edemeyecekler. Bu aziz vatana yan gözle dahi bakamayacaklar, aksi halde acı verici sonuçlara katlanacaklardır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.