Bakan Ağbal'dan müjdeli haber - Gelir Uzmanlığı ve Defterdarlık Uzmanlığı Sınavları açılıyor

Büro Memur-Sen’in Kurumiçi Gelir Uzmanlığı ve Defterdarlık Uzmanlığı Sınavlarının açılması yönündeki mücadelesi sonuca ulaştı. Maliye Bakanı Naci Ağbal, Twitter'dan müjdeli haberi duyurdu. Kurumiçi Gelir Uzmanlığı ve Defterdarlık Uzmanlığı Sınavları yakında açılacak.

Bakan Ağbal'dan müjdeli haber - Gelir Uzmanlığı ve Defterdarlık Uzmanlığı Sınavları açılıyor
10 Nisan 2017 Pazartesi 12:39

Gelir Uzmanlığı ve Defterdarlık Uzmanlığı Sınavlarının açılması için  19 Ocak 2017 tarihinde Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz Maliye Bakanı Naci Ağbal ile 25 Ocak 2017 tarihinde ise Yanbaz, Gelir İdaresi Başkanı Adnan Ertürk ile görüşmüştü, Bu ziyaretlerin ardından Büro Memur-Sen yürüttüğü çalışmaların sonucunu aldı. 

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada sınavların açılacağını müjdeledi. Bakan Ağbal, “Bakanlığımız ile Gelir İdaresi Başkanlığının merkez ve taşra teşkilatı kadrolarındaki personelimiz için kurum içi uzmanlık sınavı açıyoruz. Bunun için gereken Kanun Tasarı Taslağını Başbakanlığa gönderdik. Taslağımızın yasalaşması halinde sınavı en kısa sürede yapacağız. Bu sınava, sınavın yapılacağı tarih itibarıyla Kurumda en az 3 yıl görev yapan arkadaşlarımız katılabilecek. Sınavda başarılı olanlar Bakanlıkta defterdarlık uzmanı, Gelir İdaresi Başkanlığında ise gelir uzmanı kadrolarına atanacak” diye konuştu.

Olumlu sonucun gelmesinin ardından Yanbaz şunları söyledi:

“Üyelerinizden ve kamu görevlilerimizden aldığımız güçle 3. Dönem toplu sözleşme masasına oturmuş, 213 kazanıma imza atarak, toplu sözleşmeler tarihine geçmiştik. Aynı zamanda Kurumiçi Gelir Uzmanlığı ve Defterdarlık Uzmanlığı Sınavları açılması için büyük bir gayret ortaya koymuştuk. Bunun sonucunda Maliye Bakanımız Naci Ağbal sınavların en kısa sürede açılacağını duyurdu. Büro Memur-Sen olarak yeni bir kazanımı daha hanemize yazdıracağız. Mücadelemiz alın terimizin karşılığını almamızla sonuçlanacak. Kamu görevlilerimize hayırlı olsun.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.