Bakan Aslan'dan ABD'nin 'kabin yasağına' yönelik açıklama

ABD Başkanı Donald Trump tarafından kabul edilen kabin yasağı ile ilgili Ulaştırma Bakanı Ahmet Aslan önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Aslan'dan ABD'nin 'kabin yasağına' yönelik açıklama
21 Mart 2017 Salı 16:23

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye, Abu Dabi ve Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Amman (Ürdün), Cidde, Riyad (Suudi Arabistan), Doha (Katar), Kahire (Mısır), Kazablanka (Fas) ve Kuveyt (Kuveyt) için geçerli olacak uygulamayı imzaladı.

Bu uygulamaya göre İstanbul'un da aralarında bulunduğu  8 ülkedeki 10 havalimanından ABD'ye doğrudan sefer yapacak uçaklarda yolcuların bugünden itibaren uçağa cep telefonundan büyük elektronik cihaz sokamayacak. 

Türk Hava Yolları (THY) tarafından yapılan açıklama ile gündeme gelen bu önemli konu hakkında Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan açıklama yaptı.

Aslan, "Doğru bir uygulama değil. Yolculuğun konforu düşer, geri adım atılmalı. ABD'li yetkililerle müzakere ediyoruz." diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Akif - 7 yıl önce
Aynısını bizde yapsak ne güzel olur.
Avatar
Yavuz - 7 yıl önce
Buna tepki duymaya gerek yok. Yasak kapsamındaki ülkelerin bu adımı geri attıracak eylem planları olmalıdır. Artık kenetlenme zamanı.