Bakan Bozdağ'dan AKPM'ye sert tepki: Tarihi hata...

Türkiye hakkında siyasi denetim kararı alan AKPM'ye yönelik Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, sert eleştiride bulundu. İşte Bozdağ'ın Twitter'dan attığı o tweetler...

Bakan Bozdağ'dan AKPM'ye sert tepki: Tarihi hata...
26 Nisan 2017 Çarşamba 10:11

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, dün Türkiye için siyasi denetim kararı alan AKPM için sert eleştiride bulundu. Twitter hesabından eleştirilerini yapan Bozdağ, “AKPM’nin Türkiye’yi siyasi denetime alma kararı, haksızdır, tarihi hatadır, Avrupa Konseyi değerlerinin inkarıdır ve AKPM’nin aşırıcılığa teslimidir." dedi.

Sosyal medya üzerinden eleştirilerine devam eden Bekir Bozdağ, şunları söyledi:

- AKPM’nin kararını şiddetle kınıyor ve reddediyorum. Adil ve objektif olmayan bu karar, Avrupa Konseyine ve AKPM’ye olan güveni ve saygıyı yok etmiştir.

- Bu kararla, Türkiye'ye karşı iki yüzlü, gayri samimi, çifte standartlı davranan ve verdiği sözleri tutmayanların asıl yüzünü bir kez daha gördük.   
 

- Avrupa Konseyi, AKPM ve AB, Türkiye’yi doğru/iyi gören gözle takip etmeli; doğru/sağlam kulakla dinlemeli ve adil/objektif değerlendirmelidir. 

- Aksi takdirde Türkiye’yi doğru göremezler; doğruları duyamazlar; doğru/adil değerlendiremezler ve Türkiye hakkında doğru karar alamazlar

- Maalesef Türkiye karşıtlarının terö örgütlerinin etkisiyle hazırladıkları raporlar, Türkiye-AB, AK/AKPM ilişkilerini olumsuz etkilemiştir.

- Türkiye-AB, AK ve AKPM ilişkilerini Türkiye karşıtlarının/terör örgütlerinin yıkıcı çalışmalarının zehirlemesine izin vermemeliyiz, önyargılara, Türkiye karşıtlığına, İslamafobi’ye, ırkçılığa ve terör örgütlerine kurban etmemeliyiz. AB, AK ve AKPM, Türkiye karşıtları ile terör örgütlerinin sözcüsü gibi davranmaktan vazgeçmeli ve Türkiye’ye karşı adil/objektif olmalıdır. Bu adil ve objektif olmayan, haksız ve subjektif kararlarla Türkiye üzerinde etkili olacağını sananlar büyük bir yanılgı içindedir. Unutmayın, Türk milleti büyük ve asil bir millet; Türkiye, gelenekleri, tarihi, ekonomisi, hukuku ve demokrasisi güçlü kadim ve büyük devlettir. Alınmış ve alınacak hiçbir haksız karar, Türk milletine ve Türkiye’ye zarar veremez; yol çizemez.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.